Konstgräset försenas i Örebro

FOTBOLL

ÖREBRO. Under VM-uppehållet skulle Behrn Arenas konstgräs bytas ut.

Men nu kan Sportbladet avslöja att planerna skjuts upp – till nästa säsong.

– Det här borde gynnar oss sportsligt, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Redan förra året kunde Sportbladet avslöja att det kommunala bolaget Örebroporten som äger Behrn Arena beslutat att byta ut det slitna konstgräset som kritiserats hårt av många spelare. Första veckan i juni skulle arbetet med att byta ut konst­gräset börja och ÖSK skulle premiärspela på det nya underlaget mot Elfsborg sista veckan i juli.

– Men vi har av olika anledningar skjutit upp bytet till nästa säsong, säger Örebroportens VD Per Cardesjö.

Kostar 3–4 miljoner

Det kommunala bolaget avvaktar Svenska fotboll­förbundets nya direktiv för godkänt konstgräs – som ännu inte är bestämda. Dessutom vill ÖSK kunna fortsätta att träna på Behrn Arena under VM-uppehållet. Inte heller Kif Örebro i damallsvenskan vill flytta sina hemmamatcher till en annan arena i sommar.

– Vi byter ut under­laget senare i höst när säsongen är slut för både ÖSK och Kif Örebro, säger Per Cardesjö.

Örebroporten fortsätter därmed att sondera marknaden för konstgräs och diskutera tänkbara fabrikat med Örebro SK och Kif Örebro. Cardesjö uppskattar att det nya konstgräset kommer att kosta mellan 3–4 miljoner kronor.

Och trots att ÖSK:s egna spelare gått ut i media och riktat kraftig kritik mot underlaget – är klubben nöjd med beslutet.

– Vi har varit delaktiga i processen och stödjer det som Örebroporten bestämt. Nu slipper vi att söka upp andra planer i Örebro att träna på under VM-uppehållet och det borde gynna oss sportsligt, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.