”Inte mött någon mittfältare som är bättre än jag”

FOTBOLL

ÖREBRO. Örebro spelade ut serieledaren Helsingborg.

Då delar Sportbladet ut fem plus till Nordin Gerzic och avslöjar att proffsuppköpare från Basel, Ajax, PSV Eindhoven och Lille visar intresse för ÖSK-stjärnan.

– Det kan jag varken dementera eller bekräfta. Men jag kan i varje fall säga att jag har kontinuerlig kontakt med utländska klubbar som är intresserade av Nordin, säger agenten Miro Jaganjac.

Foto: bildbyrån
Nordin Gerzic.

Representanter från dom fyra toppklubbarna var i varje fall på plats på Behrn Arena i går och studerade Nordin Gerzic som gjorde bästa tänkbara reklam.

– Det är klart att det kanske börjar bli dags att se någonting annat och prövar sina vingar ute i Europa om man skulle få chansen. Men jag trivs också otroligt bra här i Örebro, säger mittfältsstjärnan som annars inte gärna vill kommentera proffsryktena.

”Gått fantastiskt”

Nordin Gerzic passar istället på att skicka en tydlig hälsning till förbundskaptenen.

– Hamrén får gärna höra av sig. Han borde veta att jag finns nu, säger Gerzic och ler brett.

Och trots att ÖSK-mittfältaren medger att han ser upp till spelare som Anders Svensson och Marcus Lantz säger han till Sportbladet:

– Jag har inte mött någon mittfältare i allsvenskan som är bättre än jag är just nu. Det har gått fantastiskt bra för mig i år.

Ägde mittfältet

Gerzic är en av allsvenskans absolut hetaste spelare just nu och formtoppen är total. Med matchens sista spark avgjorde Gerzic måndagens match mot AIK hemma på Behrn Arena. Och i går ägde han mittfältet när serieledaren Helsingborg kom till Örebro.

– Jag hade en fot med i det mesta. Men hela laget gör en fantastisk insats, så här bra är vi när det stämmer för alla. Vi var ju helt överlägsna.

Men trots framgångarna har Nordin Gerzic det jobbigt utanför fotbollen. För ett par veckor sedan avled nämligen pappa Fadil i cancer.

– Jag har aldrig tidigare haft det så här tufft i mitt liv. Men under hårda tider gäller det att visa vilken människa man är, säger Gerzic som har en färsk tatuering med pappas namn på sin underarm.

ARTIKELN HANDLAR OM