”Det var ett fint mål på en hörna”

Tränaren om motståndarnas dubbla självmål

FOTBOLL

Årets kanske största överraskning i allsvenskan är på väg att säkra en Europa-plats.

Örebro tog en ny trepoängare borta mot Gais med god hjälp av hemmalaget då göteborgarna både nickskarvade fram och tryckte in bollen till matchens enda mål.

– Vi gör ett fint mål på en hörna, säger ändå Sixten Boström till Canal Plus.

Inte ens kvarten var spelad på Gamla Ullevis gropiga gräsmatta när Örebros segermål kom. Men det var Gais som ordnade det.

En frispark nickskarvades snyggt bakåt av en hemmaspelare vid den första stolpen där Johan Mårtensson nådde högst och skarvade medspelarens nick vidare in i eget mål.

Olika syn på målet

Frågan är vad Örebros tränare Sixten Boström tittade på när målet kom med tanke på hans analys.

– Vi gör ett fint mål på en hörna. Vi är förstås väldigt nöjda att vi vinner matchen, säger Boström.

Gais Alexander Axén hade en annan bild av målet.

– Jag tycker vi ska ha poäng i dag. Vi har bättre målchanser och spel. Det är ett trist mål vi släpper in så det är jobbigt, säger Gais tränare Alexander Axén.

Örebro hade sedan flera chanser att definitivt stänga matchen men var oförmögna att göra mål på egen han. Trots det är årets succélag nu mycket nära en plats i Europa.

Fem poängs marginal

– Nej, det är nio poäng kvar att spela. Men det är klart att det här inte gör saken sämre, säger Boström.

Laget har efter dagens seger fem poäng ner till jagande Elfsborg på fjärdeplatsen med bara tre matcher kvar att spela. För Gais fortsätter kampen i andra delen av tabellen.

Göteborgslaget missade chansen att dra ifrån och är nu fortsatt inblandade i bottenstrid med fyra poängs marginal ner till Åtvidaberg på kvalplatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM