Kontraktskravet: Bygg ett guldlag

Nyckelspelaren Gerzic sätter press på Örebro

FOTBOLL

Nordin Gerzic var en av allsvenskans allra bästa spelare i år.

Men 27-åringens kontrakt går ut nästa säsong och nu ställer mittfältaren höga krav på Örebro om han ska stanna.

– Jag vill se en satsning. Jag vill vinna, det är det allting handlar om, säger Gerzic till Sportbladet.

Nordin Gerzic var allsvenska trean Örebros bästa spelare i år och nu förväntas flera klubbar rycka i succémannen. 27-åringens kontrakt går ut efter nästa säsong och han kan då lämna ÖSK gratis. Om klubben inte vill riskera det ställer nu Gerzic ett stenhårt krav.

Kräver nyförvärv

– Jag vill se en satsning, det är vad jag vill. Vi har tappat bra spelare och jag vill se att bra spelare kommer in. Vi behöver en ny forward och en ny vänsterytter. Det krävs om vi ska kriga om guldet nästa år, säger Gerzic.

Hur bra lag vill du se?

– Jag vill vinna, det är det allting handlar om.

Finns det intresse från andra klubbar?

– Självklart finns det intresse.

Örebros sportchef Lennart Sjögren säger att klubben väldigt gärna vill behålla sin nyckelspelare. Men någon uttalad målsättning om SM-guld, som Gerzic vill se, kommer det inte att bli.

Siktar inte på guld

– Klubbens långsiktiga mål var att etablera sig, vilket vi gjort, och nu ska vi slåss om Europa-spel. Det kommer att vara vår målsättning, säger Sjögren.

Hur ser du på risken att förlora Gerzic?

– Vi ser ingen risk med att förlora honom i dagsläget. Den trupp vi har just nu, under avtal, väljer vi själva om vi vill släppa. Släpper vi en spelare finns det också en tanke med det. I det här fallet vill vi väldigt gärna förlänga men sedan är det två om det och om spelaren vill avvakta så är det inte mycket vi kan göra.

Sjögren lovar dock sin nyckelspelare att försöka infria kravet på nyförvärv offensivt.

– Vi vill förstärka forwardssituationen med en till vänster och en central spelare. Men vi skyndar långsamt och det ska kännas rätt innan vi slår till. Vi känner ingen panik i dagsläget.

ARTIKELN HANDLAR OM