Han petades – nu är han hjälte

”Klart att jag är förvånad”

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Tillbaka Marcus Astvald hoppade in i matchen mot Häcken – och tackade tränaren för förtroendet genom att avgöra.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Samtliga matcher från start i succélaget Örebro i fjol.

Men petad i år.

– Klart att jag är förvånad, säger inhopparen Marcus Astvald, 20, som sänkte BK Häcken.

Han fick chansen efter en dryg timme vid ställningen 1–1. Sex minuter senare tryckte anfallslöftet in segermålet med vänstern.

– Jag tror faktiskt att det var min första bollkontakt. Fantastiskt förarbete av Bedoya på högerkanten. Jag kommer bra i löpningen och försöker bara få bollen på mål. Den gick in bra i hörnet, säger Marcus Astvald.

Var given i elvan

Han har bara startat en av fyra matcher den här säsongen. Sixten Boström har i stället prioriterat nyförvärven Valdet Rama och Kushtrim Lushtaku på kanterna. Förra året var det annorlunda. Då var Astvald given i elvan i samtliga 30 omgångar.

– Vi kom ju trea och jag hade räknat med att få starta de första matcherna den här säsongen. Men man vet aldrig hur tränaren tänker.

Vad säger chefen då?

– Inte så mycket. Men jag tror att jag redan vet svaret: att det bästa laget för dagen spelar och då är det så. Vi får se hur det blir mot Helsingborg på måndag. Jag tror att det är 50–50.

På presskonferensen efter Örebros 2–1-seger på Hisingen fick Sixten Boström frågor om Marcus Astvald.

– Mackan var väldigt pigg hela tiden han var på planen. Skönt att han fick göra ett mål utöver det jobb han gjorde, säger ÖSK-tränaren.

”Mackan är bra”

På frågan om 20-åringen tog ett kliv närmare startelvan svarade Boström:

– Inte vet jag om han kom närmare eller längre ifrån. Vi får kolla läget till nästa match, hur det är med skador och sådana grejer. Men det här var ett kvitto på att Mackan är ett väldigt bra alternativ när han är som bäst.

Boström har uppenbarligen lyckats med laguttagningarna eftersom Örebro har nio poäng efter fyra omgångar.

– Men vi hade mått bättre om vi hade haft full pott, säger Boström.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro SK