Haddad i krogbråk med supporter

”Det är speciellt i den här stan”

FOTBOLL

Andreas Haddad gick ut på stan med sina lagkompisar för att ha kul.

Men kvällen slutade i polisbil sedan han hamnat i bråk med en man.

– Han tyckte väl inte att vi skulle vara ute efter att vi förlorat, säger Örebro-spelaren.

Foto: Foto: SCANPIX
Utebråk Haddad hamnade natten till söndag i slagsmål på ett diskotek och fick köras från platsen i en polisbil.

Det var i lördags som 29-åringen gick ut med några lagkompisar för en kväll på stan. Sällskapet hade varit på ett diskotek i centrala Örebro när det blev stökigt. Runt klockan två på natten fick polis ingripa sedan Haddad och en annan man hamnat i bråk utanför diskoteket.

– Vi gick ut några lagkompisar för att käka och vi hade tagit någon öl men var i stort sett nyktra. Då kommer en supporter springande mot mig. Jag parerar två slag först, sen puttar jag till honom så att han faller till marken. Han var jävligt full, säger Haddad som menar att mannen var upprörd eftersom spelarna syntes på stan dagen efter en förlust.

– Det är speciellt i den här stan, det har hänt sådana här saker tidigare. Han tyckte väl inte att vi skulle vara ute efter att vi förlorat, men man måste kunna umgås.

Har bett om ursäkt

Haddad avlägsnades från platsen i polisbil, där han enligt polisen ska ha vägrat att avsluta ett mobilsamtal.

– Det stämmer absolut inte. Jag ville ringa min fru, ringa och förklara att jag skulle komma hem snart. De körde mig hundra meter, sen var de tvungna att släppa mig. Jag hade ju inte gjort något.

”Ska ha en diskussion”

ÖSK-anfallaren säger att han berättat om händelsen för sina lagkompisar och sportchefen Lennart Sjögren.

– Jag har redan pratat med Lennart, bett om ursäkt och förklarat hur det gick till. Och jag har berättat för alla i laget. Men jag har inte hunnit träffa Lennart än, så vi ska prata mer i morgon.

Lennart Sjögren väljer att hålla en låg profil när Sportbladet ringer:

– Jag ska självklart ha en diskussion med Andreas, jag vill vänta tills jag haft den innan jag uttalar mig särskilt mycket. Men generellt tar vi självklart avstånd från hot och våld vilket vi framför till killarna.

FAKTA

”Blev förbannad och skällde på dem”

Enligt polisens beskrivning uppvisade Haddad ”ett mycket agiterat och arrogant beteende” när de kom till platsen.

 – Jag var ledsen på dem (polisen), jag hade inte gjort något fel. Jag har aldrig hamnat i bråk tidigare, säger Andreas Haddad.

– Men jag blev förbannad och skällde på dem för jag visste att det här skulle komma ut till tidningarna på några dar och bli en stor grej. Det är egentligen bara en skitsak allting.

Händelsen, som inträffade vid tvåtiden natten till söndag, är inte polisanmäld.

Örebro hade träningsledigt dagen efter.

Andreas Haddad har missat de två senaste matcherna på grund av en skada, men han inledde den allsvenska säsongen med att göra tre mål på fyra matcher för Örebro.

ARTIKELN HANDLAR OM