Stjärnan borta – i fem matcher

FOTBOLL

Örebro får klara sig utan sin mittfältsstjärna Alejandro Bedoya i fem matcher.

Sportbladet kan avslöja att 24-åringen blixtinkallats till USA:s trupp i Gold Cup.

– Riktigt kul för honom men tufft för oss, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Sent på söndagskvällen fick Alejandro Bedoya beskedet från USA:s landslagsledning: det blir han som ersätter den skadade mittfältaren Benny Feilhaber i den amerikanska truppen till Gold Cup – en internationell storturnering med lag från Nord- och Mellanamerika.

– Det är en riktigt fin merit att bli uttagen, även om det berodde på en skada. Han kommer dit i bra form, han har varit en av våra bättre spelare under våren, säger Örebros sportchef Lennart Sjögren.

Uttagningen betyder att Örebro får klara sig utan sin mittfältsstjärna i fyra allsvenska omgångar samt en match i cupen.

– Det är tufft för oss, en tung förlust, men andra får komma in och göra jobbet istället. Det är inget vi kan göra något åt och det är riktigt kul för honom.

Flyger på måndagen

Redan på måndagen sätter sig Bedoya på planet till USA där turneringen spelas. För Örebro är känslorna splittrade. Å ena sidan blir man av med en av lagets viktigaste spelare – å andra sidan gillar man att klubben syns i internationella sammanhang.

– Det kan vara bra för oss rent marknadsvärdesmässigt, att vår spelare är med där. Men det är klart, han måste göra matcher och visa att han gör det bra, säger Sjögren.

På lördag genrepar USA inför turneringen med en träningsmatch mot Spanien i Boston. Den 25 juli spelas finalen i Gold Cup.

ARTIKELN HANDLAR OM