Utvisad – då tog John Alvbåge plats i klacken

”Hade så mycket adrenalin”

FOTBOLL

ÖREBRO. Vad gör en målvakt som inte får vara med på planen längre?

Tja, varför inte ta rollen som hejarklacksledare istället.

– Jag hade så mycket adrenalin kvar i kroppen, säger Örebros målvakt John Alvbåge som avslutade matchen som ÖSK-supporter.

Det hände en hel del den sista kvarten på Behrn Arena. Det började med att John Alvbåge blev utvisad när bollen träffade handen utanför straffområdet. Och det slutade alltså med att han stod och deppade mitt i ÖSK-klacken.

Blev du förvånad när domaren visade upp det röda kortet?

– Nej det kan jag inte säga. Men jag hoppades på gult kort eftersom jag inte sträckte ut handen för att försöka rädda bollen med vilja.

”Mycket adrenalin”

På stormbildsskärmen kunde sedan hemmapubliken se när John Alvbåge tog sig upp på läktaren till supporterklubben Kubanerna.

– Jag hade så mycket adrenalin kvar i kroppen och det var svårt att hålla det inom mig. Sen ville jag hjälpa laget på något sätt, förklarar John Alvbåge sitt något annorlunda beslut att bli hejarklacksledare.

Och visst fick målvakten till en början igång Kubanerna som var ovanligt tysta i går. Men när reservmålvakten Simon Nurme släppte in både 2–0 och 3–0 lyckades inte ens Alvbåge hålla igång Örebrosupportrarna.

– Vi underpresterar och gör knappast någon bra match i dag, säger ÖSK-målvakten som alltså är avstängd i returen mot Elfsborg.

FAKTA

ÖREBRO I HALVTID

Positivt: Försäljningen av Michael Almebäck gav sköna miljoner

i ÖSK:s kassakista.

Negativt: Det tippade guldlaget har närmare till botten än toppen av tabellen och närkingarna är inne i en rejäl svacka.

Tränarens kommentar: ”Jag tycker att vi kan betydligt bättre än vad vi hittills har visat. Vi har inte kommit upp till den ­nivån som vi borde kunna vara på.”

Sportbladets kommentar: Efter den uttalade målsättningen topp tre är förväntningarna höga på ÖSK-spelarna och Sixten Boström. Örebro väntade länge med att ersätta nyckelspelare som lämnade laget – och det har visat sig att det tar tid att anpassa sig.