Örebros hopp lever – efter sen kvittering

Foto: Scanpix
Hoppet är ännu inte ute för Örebro.
FOTBOLL

Örebro har fortfarande ett litet, litet, litet hopp att undvika superettan nästa år. På övertid kvitterade Karl Holmberg till 2–2 mot Sundsvall.

– Så länge hoppet finns kvar måste vi tro att vi har chansen, sade Holmberg efter matchen.

Fyra matcher kvar att spela, tolv poäng att spela om. Örebro är efter den 26:e omgången elva poäng efter just Sundsvall i tabellen Det handlar om en liten chans, ett mycket tunt halmstrå eller hur man nu vill beskriva tabelläget.

Den lilla chansen såg länge ut att vara borta. Örebro tappade sin tidiga 1–0-ledning och fick dessutom mittbacken Ilir Berisha utvisad i slutet av första halvlek. Det såg ut att vara allsvenska ridå för Örebro.

Sista forcering

Örebro skapade egentligen inte mycket i andra halvlek. Den sista desperata forceringen där till och med målvakten Tomer Chencinski var med på ett hörn gav ändå resultat. Karl Holmbergs högerskott letade sig in i nätmaskorna.

– Visst är det en riktigt skön känsla att göra mål, sade Holmberg efter matchen.

– Jag tycker att vi var förtjänta av målet. I första halvlek gjorde vi det ganska bra och vi snackade i paus om att behålla lugnet och försöka hitta de ytor som vi visste fanns i Sundsvalls lag, fortsatte han.

Holmberg lät riktigt övertygande när han gav sin syn på tabelläget.

– Så länge det finns en chans måste vi tro på den, något annat kan vi inte göra. Fast visst är det ett svårt läge, vi måste vinna alla matcher som är kvar och dessutom ha hjälp av att andra resultat går rätt väg. Men chansen finns, det kan gå, sade han och log.

Hade kontroll

För Sundsvall kom Holmbergs kvittering som ett slag i solar plexus. Gästerna hade bra kontroll på matchen i andra halvlek men lyckades inte knyta ihop säcken. Tre poäng hade givit avancemang förbi Syrianska i tabellen, nu är Sundsvall en poäng efter och kvar på kvalplats.

– Vi kunde ha värderat några situationer lite annorlunda i slutet av andra halvlek och spelat av matchen, sade Sundsvalls assisterande tränare Roger Franzén. Tyvärr har vi släppt in lite för många mål i slutet av matcherna. Jag tycker inte att vår prestation i den här matchen var speciellt bra.

FAKTA

Örebro–Gif Sundsvall 2–2 (1–2)

1–0 självmål (4), 1–1 Simon Helg (9), 1–2 Ari Freyr Skulason (41), 2–2 Karl Holmberg (90).

Utv, Örebro: Ilir Berisha (44).

Varningar, Örebro: Alhassan Kamara. Gif Sundsvall: Marcus Danielsson, Kevin Walker.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.

Publik: 3 071.

Örebro (4–4–2): Tomer Chencinski – Patrik Anttonen (Ahmed Yasin 70), Ilir Berisha, Magnus Wikström, Christoffer Wiktorsson – Karl Holmberg, Emil Berger, Mohammed Saeid, Markus Astvald (Samuel Wowoah 45) – Alhassan Kamara, Shpetim Hasani.

Gif Sundsvall (4–5–1): Oscar Berglund – Robert Lundström, Stefan Ålander, Marcus Danielsson, Fredric Jonsson – Roger Risholt (Robin Sellin 68), Kevin Walker, Fredrik Holster (Johan Eklund 83), Ari Freyr Skulason, Emil Forsberg – Simon Helg (Pa Amat Dibba 74).

Sune Eklöf/TT

ARTIKELN HANDLAR OM