Axén på läktaren när Örebro vann

”Vet inte vad han pratar om”

1 av 2
FOTBOLL

GÄVLE/STOCKHOLM. Örebro vände matchen mot Gefle på två minuter.

Samtidigt blev Alexander Axén uppvisad på läktare.

– När han märkte att det inte var jag som ropade hittade han (domaren) på en regel kändes det som, säger Örebrotränaren.

Gefle slåss för sin överlevnad i allsvenskan. Mot Örebro gav Jonas Lantto laget ledningen i slutet av den första halvleken.

I den andra kom dock vändningen. I den 59:e minuten satte Alhassan Kamara kvitteringen och bara två minuter senare gav Marcus Pode bortalaget ledningen. 

Gefle orkade inte svara och blev utan viktiga poäng.

Örebrotränaren var inte nöjd med domarens insats.

”Inte sagt ett ord”

I slutet av matchen blev Axén uppvisad på läktaren utan att förstå varför.

– För då säger de att jag ansvar för bänken, det är mitt fel att jag åker upp. Jag har inte sagt ett enda ord på hela matchen och ändå blir jag uppvisad. Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag kan var helt ärlig och säga att jag inte sa ett enda ord. Folk tror att jag är het, men jag är oftast jäkligt lugn. Om fjärdedomaren hade haft lite stake och sagt som det var, att jag inte hade sagt ett enda ord på hela matchen. Fast jag borde ha gjort det med tanke på vilka domslut och varningar vi får emot oss.

”Hittar på en regel”

Axén fortsätter:

– Enda jag sa till bänken var att de skulle ta det lugnt och inte stressa upp oss. När domaren kommer till oss är det enda jag säger att jag inte vet vad han (domaren) gör härute. För jag är varken arg eller upprörd. När han märkte att det inte var jag som ropade hittade han på en regel kändes det som.

Örebro ligger på säker mark i tabellen men för Gefle är det desto tyngre. Laget ligger en poäng ovanför kvalstrecket på samma poäng som Falkenberg och IFK Norrköping.

– Det enda intressanta är att vi förlorar och noll poäng, det är en stor besvikelse. Men det är fullt fokus på nästa match och att ta dem poäng som kommer att krävas. Det gäller att inte fokusera för mycket på andra lag, säger tränaren Roger Sandberg till C More.

FAKTA

Gefle–Örebro 1–2 (1–0)

1–0 Jonas Lantto (44), 1–1 Alhassan Kamara (59), 1–2 Marcus Pode (61).

Varningar, Gefle: Marcus Hansson. Örebro: Ahmed Yasin, Magnus Wikström, Alhassan Kamara, Nordin Gerzic, Daniel Lopes Silva

Domare: Kristoffer Karlsson, Helsingborg.

Publik: 3 084.

Gefle (4–4–2): Emil Hedvall – Jesper Florén, David Fällman, Sk?li Jón Fridgeirsson, Jens Portin – Anders Bååth (Johan Bertilsson 70), Robin Nilsson (Emil Bellander 82), Marcus Hansson, Simon Lundevall – Jonas Lantto, Johan Oremo (Dioh Williams 70).

Örebro (4–4–2): Oscar Jansson – Danel Björnqvist, Magnus Wikström, Ilir Berisha, Christoffer Wiktorsson – Ahmed Yasin, Nordin Gerzic, Robert Åhman Persson, Daniel Sobralense (Daniel Nordmark 81) – Marcus Pode (Daniel Gustavsson 70), Alhassan Kamara.

Så avgörs bottenstriden

Det drar ihop sig på allvar för ett koppel allsvenska klubbar i kampen om att slippa superettan eller kvalspel för att hänga kvar.

Här är tabelläget inför höstspurten:

11) Halmstad, 33 poäng, minus 6.

Möter: Åtvidaberg (h), Kalmar (b), Falkenberg (h), IFK Göteborg (b).

12) Mjällby, 28 poäng, minus 14.

Möter: Brommapojkarna (h), Åtvidaberg (b), Kalmar (h), Falkenberg (b).

13) Gefle, 26 poäng, minus 7.

Möter: Djurgården (b), Norrköping (h), Häcken (b), Helsingborg (h).

På kvalplats:

14) Falkenberg, 26 poäng, minus 11.

Möter: Häcken (b), Helsingborg (h), Halmstad (b), Mjällby (h).

På nedflyttningsplats:

15) IFK Norrköping, 26 poäng, minus 17.

Möter: Göteborg (h), Gefle (b), Örebro (h), Djurgården (b).

16) Brommapojkarna, 9 poäng, minus 35.

(Redan klara för superettan) (TT)

ARTIKELN HANDLAR OM