Allsvenska klubbens flirt med fansen

”Går oavkortat till att…”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Örebro SK vill klättra ännu högre.

Nu startar klubben en insamling där fansen kan sponsra klubben i sin jakt på den allsvenska toppen.

– Får vi in 500 000 kronor så gör det en stor skillnad, säger vd Simon Åström i ett pressmeddelande.

I fjol slutade nykomlingen Örebro på en sjätteplats i allsvenskan.

Efter en urstark höst kunde man avsluta säsongen med positiva miner – och gör ingen hemlighet av att ambitionen är att etablera sig i den allsvenska toppen.

Något annat som man knappast döljer är att ekonomin är ett problem. 2014 gjorde Örebro en förlust på 1,5 miljoner, vilket påverkar satsningen mot högre höjder.

Startar insamling

Klubben har därför bestämt sig för att kavla upp ärmarna.

”ÖSK har fått frågor från många supportrar om hur man kan hjälpa till att stötta klubben i denna situation. Det här är något man nu tar fasta på genom att starta en insamling där intäkterna oavkortat går till att stärka spelartruppen”, skriver man i ett pressmeddelande.

ÖSK:s vd Simon Åström kommenterar initiativet:

– Det här är en möjlighet för våra supportrar att vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen av laget. Utfallet av insamlingen påverkar i vilken takt vi kan utvecklas och vilket lag vi kommer kunna ställa på planen i vår.

"En attraktiv klubb"

Åström har dessutom en stridsplan färdig:

– Vi vet vilka positioner vi vill förstärka och vilka spelartyper vi vill ha. Vi vet också att vårt sätt att spela fotboll har gjort oss till en attraktiv klubb för många spelare. Samtidigt är den krassa verkligheten att fotbollsframgångar kräver en stark ekonomi.

– Får vi in 500 000 kronor, vilket är målet, så gör det stor skillnad.

Det är alltså tillsammans med supportrarna som ÖSK vill bygga sitt topplag, som ska lägga vantarna på "Europaspel och allsvenska medaljer"

ARTIKELN HANDLAR OM