Målvaktens son lades upp på adoptionssida

ÖSK-målvaktens skräck: ”Det känns helt galet”

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Nyligen blev allsvenske målvakten Oscar Jansson pappa och bloggaren Joanna Johansson föräldrar.

Några dagar senare gjorde paret en otäck upptäckt: Deras nyfödde son låg ute på en adoptionssajt.

– Man undrar vad det finns för sjuka människor, säger Jansson till Sportbladet.

Foto: FOTO: Privat
Oscar med sonen Charlie.

Nyligen blev Örebros SK:s målvakt Oscar Jansson och hans sambo Joanna Johansson föräldrar till sonen Charlie.

Men några dagar senare gjorde paret en hemsk upptäckt på Instagram. Där låg deras son utlagd på bild på en annons för adoption där det stod att mamman lämnat honom i en trappa och sedan begått självmord samt att pappans identitet är okänd, vilket SVT uppmärksammade.

– Man blir jätteupprörd när det här händer. Det var en läsare till till Joannas blogg som frågade om det var vår son och det var det ju. Man blir jätteupprörd när det händer. Vi har gjort en polisanmälan nu och hoppas i alla fall att bilden försvinner för den ligger fortfarande kvar, säger Oscar Jansson till Sportbladet.

”Sjuk människa”

Personen bakom kontot har snott bilden från bloggen och sedan publicerat bilden på Instagram tillsammans med texten om att barnet söker nya föräldrar.

Instagram-kontot som la ut bilden på parets son leder till en domänparkering vilket innebär att det är en sida utan innehåll.

Joanna Johansson skrev först om händelsen på sin blogg och har fått stort stöd från andra föräldrar som blivit rädda för att samma sak ska hända deras barn.

– Vi hade diskuterat innan han kom om hur vi skulle göra med bilder eftersom Joanna är bloggare och jag fotbollsspelare. Vi hade kunnat räkna och leva med att det kanske hade använts till inspirationsbilder, men det här är bara sjukt och inget man ska behöva uppleva som förälder. Man undrar vad det finns för sjuka människor, säger ÖSK-målvakten.