Gero hittade rätt när Östersund vann

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Mållös under hela säsongen.

Mot jumbon Falkenberg lossnade det till slut för Alhaji Gero.

– Nu ser jag fram emot fler mål, säger han efter 6-1-segern.

Det var två lag i en måltorka som möttes på Jämtkraft Arena. Varken Östersund eller Falkenberg hade lyckats göra mål på de tre senaste omgångarna, men för hemmalaget skulle det bli rena ketchupeffekten. Och framför allt för Alhaji Gero.

Nigerianen värvades in inför säsongen, men har haft det riktigt tufft. Skadad i våras, sen polisanmäld efter att ha slagit till den 17-årige huliganen som attackerade Östersunds målvakt Aly Keita, och för tio dagar sedan kollapsade han under en träning och fick föras till sjukhus i ambulans.

”Jobbat väldigt hårt”

Mot Falkenberg fick han till slut göra mål, dubbelt upp.

– Jag har jobbat väldigt hårt för det här, men haft otur och varit skadad. Men nu är jag tillbaka och känner mig i bra form, säger han till CMore.

På två minuter vände han Falkenbergs tidiga ledningsmål. I den 43:e nickade han in sitt första mål för säsongen (2-1) och i den 45:e var han först framme med en tå, återigen på ett inspel från höger.

– Vi har tränat mycket på den sortens spel de senaste veckorna och planerat för just såna mål. Så det var väldigt bra.

I den andra halvleken gick Falkenberg ner på en fembackslinje, men fick ändå släppa in ytterligare tre mål (varav två på straff) och Östersund är nu i praktiken klara för allsvenskt spel även nästa år.

Inte bara glada miner

Glada miner hos nykomlingarna? Nej, inte enbart.

– Klarat oss kvar? Nej, vi tänker inte på att stanna kvar, vi är bättre än så. Vi tittar uppåt i stället för neråt, säger Alex Dyer, den andra tvåmålsskytten i matchen.

För Falkenberg är läget nattsvart och även om chansen att nå en kvalplats i teorin finns kvar så erkänner tränaren Hans Eklund att det är kört.

– Ja, det har känts lite på killarna också ett tag nu. Vi har haft det jobbigt och inte räckt till riktigt. Det här plastgräset hjälper inte till heller, vi kan inte visa aggressivitet och Östersund får spela bort oss alldeles för lätt. Vi behöver poäng i såna här matcher för att ha någon chans. Vi får väl acceptera fakta och försöka hitta tändning och stolthet de sista matcherna och sikta in oss på nästa år i stället.

FAKTA

MATCHENS BÄSTA SPELARE

Alhaji Gero, anf, Östersund

16 matcher - 0 mål. Men mot Falkenberg lossnade det till slut för Gero. Imponerande insats.

Alex Dyer, mf, Östersund

Vackert kvitteringsmål, och sen säker straff. Hela tiden farlig i offensiven.

Hosam Aiesh, mf, Östersund

Mycket piggt inhopp, tog definitivt chansen. Fixade straff och var farlig framåt.

Brwa Nouri, mf, Östersund

Iskall straffskytt, och som vanligt ligger han bakom mycket från sin centrala mittfältsroll.

Jesper Karlsson, anf, Falkenberg

Vackert mål, försökte jobba fram fler chanser. Men hopplöst läge.

Matchens målvakt: Aly Keita, Östersund

Ställdes inte på några större prov, men stod rätt och agerade lugnt de gånger Falkenberg kom upp i anfall.

Domare: Martin Stömbergsson, Gävle

Matchen:

Målfest på Jämtkraft Arena när Östersund hittade den berömda ketchupflaskan. Åkte på en tung start när Jesper Karlsson kontrade in ett mål på Falkenbergs första anfall, men sen var det bara Östersund resten av matchen. Alhaji Gero fick till slut igång sitt målskytte, och laget fick till slut utdelning på sitt stora spelövertag (65-35 i bollinnehav). Sex mål på 13 avslut på mål är bra, och den allsvenska biljetten för 2017 är säkrad. För Falkenberg väntar Superettan.

■ ■ Jury: Henrik Lundgren

Östersunds FK–Falkenberg 6–1 (2–1)

0–1 Jesper Karlsson (8), 1–1 Alex Dyer (32), 2–1 Alhaji Gero (43), 3–1 Alhaji Gero (46), 4–1 Brwa Nouri (52 str), 5–1 Alex Dyer (68 str), 6–1 Ken Sema (69).

Varningar, Falkenberg: Per Karlsson, Rasmus Sjöstedt.

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.

Publik: 4 622.

Östersunds FK (4–3–3): Aly Keita – Stefan Karlsson, Ronald Mukiibi, Douglas Bergqvist (Hosam Aiesh 33), Dennis Widgren – Alex Dyer,Fouad Bachirou, Brwa Nouri (Ken Sema 64) – Curtis Edwards, Alhaji Gero (Andrew Stadler 76), Gabriel Somi.

Falkenberg (4–4–2): Alexander Lundin – Rasmus Sjöstedt, Thomas Juel Nielsen, David Svensson, Per Karlsson – Stefan Rodevåg (Zlatan Krizanovic 65), Thomas Drage (Hakeem Araba 79), Enock Kwakwa, Johannes Vall – Jesper Karlsson (Kamal Mustafa 79), Amin Nazari.