Skyllde storförlusten på – brandlarmet

Oddevold kräver omspel: ”Pep hela tiden”

FOTBOLL

Division 1-laget Oddevold förlorade med sex mål mot Sleipner. Men nu vill man spela om matchen – på grund av ett brandlarm.

– Det tjöt så högt att det inte gick att höra varandra, säger Oddevolds Peter Zwetsloot Isaksson.

Foto: Foto:BILDBYRÅN
utrymdes Matchen mellan Sleipner och Oddevold fick avbrytas på grund av batt brandlarmet gick igång.

Det var toppen mot botten i division 1 södra när Sleipner i helgen tog emot Oddevold. Och om hemmasegern (6-0) var väntad, handlade eftersnacket om något desto mer oväntat. I centrum stod – ett brandlarm.

I början av den andra halvleken, vid ställningen 2-0, började det plötsligt tjuta en signal med öronbedövande styrka över Idrottsparken.

– Jag vet inte hur det startade, men jag tror det var någonting som hände vid duscharna, säger Oddevolds målvakt Peter Zwetsloot Isaksson.

– Det tjöt så högt att det inte gick att höra varandra. Det pep hela tiden och en röst återkom med jämna mellanrum: ”Please evacuate the arena”.

Avbröt matchen

Domaren Nermin Cisic valde att avbryta matchen, men enligt Zwetsloot Isaksson dröjde det.

– Han blåste in av förrän folk på läktarna hade börjat gå hem.

Brandlarmet gick inte att stoppa, men domarteamet beslutade ändå att återuppta matchen – som fick spelas klart trots oljudet. Enligt Bohuslänningen tog domarteamet sitt beslut efter att ha diskuterat med hemmalagets ledare. Något som Oddevolds tränare Per Dahlman är kritiskt till.

– Det är ju inte Sleipners ledare som ska fatta beslut om att bryta matchen utan brandpersonalen som kan avgöra om det brinner eller inte, säger han till Bohuslänningen.

Oddevold kräver nu omspel. I veckan lämnade man in en protest till.

– Vi vill inte se det som en bortförklaring av förlusten, men vi tycker vi blev oschysst bedömda och det tål att påpekas oavsett om det blir omspel eller inte, säger Per Dahlman.Oskar Månsson