Buss prejad efter pojklagsmatch

"Tvärnitade framför oss"

FOTBOLL

När det gästande fotbollslaget Heimer från Lidköping var på väg hem efter matchen i pojkallsvenskan mot FBK Karlstad prejades deras buss.

– Det är det värsta jag varit med om, har aldrig ens hört talas om något liknande, säger Heimer-ledaren Håkan Lindeberg till Nya Wermlandstidningen.

Foto: Aftonbladet
Bussen på bilden har inget med händelsen i artikeln att göra.

Ett slagsmål direkt efter matchslut hade lett till en mycket uppretad stämning.

Det var efter en match i söndags mellan 17-årslagen som känslorna rann över. Två av spelarna i vardera laget kom i bråk på väg till omklädningsrummen och slogs innan de kunde skiljas åt, rapporterar lokala medier.

När Heimer-bussen hade kommit till Hammaröleden kom två bilar ifatt.

– Bilarna körde om och tvärnitade framför oss så att vi inte kunde komma därifrån. Därefter stormade sex, sju vuxna personer plus en av spelarna ur bilarna och började skrika, kasta sten på bussen och försökte ta sig in, säger Håkan Lindeberg, ledare i Heimer, till Nya Wermlands-Tidningen.

Bjarne Andersson, ordförande i FBK Karlstad, skräder inte orden:

– Man blir bestört och vi som förening tar förstås fullständigt avstånd från vad som hänt, säger han till Nya Lidköpings-Tidningen.

Heimer har polisanmält en spelare för misshandel och ska polisanmäla bussattacken. En Karlstad-spelare har anmält en Heimer-ledare för misshandel.

TT-Aftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM