Häcken jagar Alvaro Santos

”En förhandlingsfråga”

Foto: BILDBYRÅN
Alvaro Santos.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Örgryte vill inte berätta vilken allsvensk klubb som är intresserad av Alvaro Santos.

Sportbladet kan avslöja att det är BK Häcken som hört sig för.

– Vi funderar på honom, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Brassestjärnan vill bort från Örgryte och den ekonomiskt pressade föreningen är beredd att släppa honom om prislappen är den rätta. Och det finns spekulanter.

– Det är en klubb i Sverige och en utländsk förstadivisionsklubb. Mer än så säger jag inte. Men det är inte Örebro i Sverige, de kan du räkna bort, säger ordföranden Lars Ranäng till Fotbolldirekt.

Enligt Sportbladets källor är det BK Häcken, som nyligen värvade Björn Anklev från just Öis, som har den 30-årige anfallaren på önskelistan. Något sportchefen Sonny Karlsson bekräftar.

– Vi letar efter en forward och Santos är ett namn vi har diskuterat. Han är en jävla kvalitetsspelare när han är i form. Jag har frågat runt lite för att få reda på hans status och hur Öis ser på situationen, säger Karlsson, som dock betonar att BK Häcken jobbar på flera spår.

– Vi har några öppningar och Santos är inte högst upp på presentbordet. Men om vi inte har gjort klart med någon annan inom någon vecka eller två kan han bli aktuell.

Alvaro Santos, som har ett år kvar på kontraktet, är hemma i Brasilien på semester och landar i Göteborg på lördag. Efter helgen ska han träffa Öis för att prata framtid. En permanent övergång är inte nödvändig, superettanklubben kan även tänka sig att låna ut honom.

– Det är en förhandlingsfråga, säger Lars Ranäng, som bara säger ”no comment” när BK Häcken kommer på tal.

ARTIKELN HANDLAR OM