”Jag tycker han är rätt person”

Lennart Johansson vill se Lars-Christer Olsson som ny ordförande

Foto: Foto: AP
GAMLA KOMPISAR. Lennart Johansson jobbade tillsammans med Lars-Christer Olsson i Uefa. Nu vill Lennart se Lars-Christer som efterträdare till Lars-Åge Lagrell.
FOTBOLL

Här är hetaste namnet som efterträdare till Lars-Åke Lagrell:

Förre Uefa-vd:n Lars-Christer Olsson, 60, bekräftar att han sagt okej till en intresseförfrågan.

Olsson backas upp av hedersordföranden Lennart Johansson, 81.

Sportbladet avslöjade före jul att Lars-Åke Lagrell avgår som ordförande för Svenska Fotbollförbundet (SvFF) i samband med årsmötet 2012.

– Jag är frisk och mår bra i dag. Men jag vill göra allt för att ordförandebytet blir planerat. Det tar ett och ett halvt år för valberedningen att hitta rätt person, sa Lagrell.

Skickat förfrågningar

I samband med detta inledde valberedningen sitt arbete med att hitta en efterträdare. Intresseförfrågningar har skickats ut till ett antal personer, bland annat till Bosse Johansson, ordförande i Elfsborg och ordförande i intresseföreningen Svensk elitfotboll (Sef). Även styrelseledamoten Jörgen Eriksson har bekräftat att han blivit tillfrågad.

Nuvarande vice ordföranden Susanne Erlandsson och förre Fifa-domaren Karl-Erik Nilsson är andra namn som nämnts i spekulationerna, precis som Lars-Christer Olsson. För Sportbladet bekräftar Olsson nu att han är aktuell.

– Jag har fått en fråga från valberedningen om de får sätta upp mig på en lista över intressanta namn och det har jag sagt okej till, skriver han i ett SMS till Sportbladet.

”Har humor”

Lars-Christer Olsson var vd för Uefa 2003-2007 då Lennart Johansson var ordförande. Och Johansson, hedersordförande i SvFF, sluter upp bakom sin gamla vapendragare i matchen om att ersätta Lars-Åke Lagrell.

– Jag tycker att Lars-Christer är rätt person. Han har en förmåga att få folk med sig i viktiga frågor och blir alltid omtyckt internt. Han har dessutom humor och är bra på att sjunga, säger Lennart till Sportbladet.

Vill han bli ordförande för SvFF?

– Ja, det tror jag absolut.

Lars-Christer Olsson är just nu projektanställd av Sef för att driva viktiga framtidsfrågor.

ARTIKELN HANDLAR OM