Köpt till division 1 av ”Sveriges Abramovitj”

God för tre miljarder

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Alagie Sosseh förde diskussioner med Syrianska om spel i allsvenskan.

Men nu snor division 1-laget Sirius 24-åringen tack vare pengar från ”Sveriges Roman Abramovitj”.

– Sirius är en klubb som har förutsättningar för att nå framgångar. Det känns inspirerande att komma hit, säger Sosseh till klubbens hemsida.

Sirius inledde förra sommaren en storsatsning i samarbete med företaget Upplands Spelarutveckling AB. Bakom bolaget står Bengt Ågerup som kallats ”Sveriges Roman Abramovitj”.

Finansierar värvningen

Ågerup är god för tre miljarder efter försäljningen av sitt bolag Q-med och ska hjälpa Sirius att ta steget upp i allsvenskan.

– Sirius är en intressant klubb som verkligen visar att de vill ta hand om unga talanger. Upplands Spelarutveckling AB kommer att se till att Sirius får tillräckliga resurser för att utgöra en trygg miljö för långsiktig utveckling för spelare och ledare, sade Ågerup när satsningen presenterades.

Nu visar klubben att de menar allvar. Sirius presenterade på onsdagen Alagie Sosseh som sitt senaste nyförvärv, tack vare Ågerups pengar. 24-åringen har ett förflutet i Hammarby, Landskrona BoIS samt Väsby och har gjort nio a-landskamper för Gambia.

Diskuterade med Syrianska

– Sirius är en klubb som har förutsättningar för att nå framgångar. Det känns inspirerande att komma hit och försöka hjälpa till att spela upp laget i Superettan. Det ska bli jäkligt kul att spela för Sirius, säger Sosseh till klubbens hemsida.

Sosseh förde diskussioner med Syrianska innan övergången men valde till sist den hårdsatsande division 1-klubben före att avvakta på ett bud från den allsvenska klubben.

– Syrianska ville avvakta och Sirius kom med ett konkret bud. Därför var det ett naturligt val, säger Sossehs agent Suleman Saleemi till Sportbladet.