Alla klubbar jublar åt Svenska cup-förslaget

”Ett steg i rätt riktning”

FOTBOLL

Svenska cupen görs om.

Då jublar de allsvenska klubbarna.

– Jättebra, helt klart ett steg i rätt riktning, säger Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson.

Jeppsson.

Alla klubbar Sportbladet var i kontakt med i går var positiva till det nya förslaget.

– Vi har testat olika grejer med svenska cupen tidigare utan att riktigt ha lyckats. Vi tror att det här är bra både ur ett sportsligt- och marknadsmässigt perspektiv, säger Bo Johansson, ordförande i Elfsborg.

På vilket sätt då?

– Vi har ett stort intresse för allsvenskan och vi måste värna om vår huvudprodukt, samtidigt som vi vill ha en lång tävlingssäsong. Det är två saker som egentligen talar emot varandra, men med detta förslag värnar vi om allsvenskan samtidigt som vi får en lång säsong.

Han får medhåll från Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson.

– Vi tycker det är jättebra. Vi har alltid varit för en höst/vår lösning. Det blir skarpa matcher tidigt på

säsongen och det kortar uppehållet. Helt klart är detta ett steg i rätt riktning.

FAKTA

”INTRESSANT LÖSNING”

Lennart Karlsson, ordförande i Häcken.

–Bra. Jag tycker det är en intressant lösning. Vi kommer i gång tidigt och därmed förlängs säsongen. Vi i BK Häcken hade gärna sett ett regionalt gruppspel där vi till exempel möter lag från de lägre divisionerna i Göteborg,

Peter Hunt, ordförande i Norrköping.

Jag kan inte förslaget i detalj. Men jag tycker det är en intressant lösning. Problemet som det är just nu är att

tv-avtalet styr när vi ska spela och vi får inte spela på onsdagar och torsdagar när det är Europacupmatcher. Det innebär att det är svårt att hitta speldatum åt både allsvenskan och superettan.

 Håkan Jeppsson, ordförande i Malmö.

Vi tycker det är jättebra. Vi har alltid varit för en höst/vår lösning. Det blir skarpa matcher tidigt på säsongen och det kortar uppehållet. Helt klart är detta ett steg i rätt riktning.

Leif Lindstrand, ordförande i Gefle.

Jag tror det blir jättebra. Vi är positiva till att spela både på hösten och våren. Och jag gillar försöket att det tas ett nytt grepp kring svenska cupen för att öka intresset. Nu får vi spela fotboll en längre tid period under året och det är bra att testa något nytt.

Bo Johansson, ordförande i Elfsborg.

Väldigt positivt. Vi tror att det är bra både ur ett sportsligt- och marknadsmässigt perspektiv. Vi har testat olika grejer med svenska cupen utan att riktigt ha lyckats som man har gjort

i exempelvis Norge och England.