Hyllades av legendarerna

Fick speciellt pris på Fotbollsgalan

Foto: TV4
FOTBOLL

Fredrik Ljungberg, 35, har en stor klubb- och landslagskarriär bakom sig.

På kvällens Fotbollsgala hyllades han med ”Fotbollskanalens särskilda pris” – och fick samtidigt ta emot hyllningar från sina gamla Arsenal-vänner.

– Jag vill bara säga att det har varit en ära att spela med dig, hälsade Thierry Henry.

Det är en lång och välmeriterad karriär som Fredrik Ljungberg har bakom sig, speciellt med Arsenal där han spenderade nio säsonger.

I kväll prisades han för sina fotbollsinsatser genom karriären med ”Fotbollskanalens särskilda pris”.

– Det är ett speciellt pris. Jag slutade för några månader sedan och vill ta möjligheten att tacka alla som har stöttat mig. Spelare, familj, vänner och kanske framförallt alla svenska fans, säger ”Freddie” till TV4.

Efter att ha hållit sitt tal överraskades den gamle djupledslöparen av inspelade hälsningar från några välbekanta ansikten från Arsenal-tiden.

Wenger, Bergkamp, Henry

– Tyvärr kan jag inte vara med och gratulera dig till utmärkelsen. Ditt bidrag till klubben och ditt land har varit fantastisk. Grattis ”freddie” och ha en underbar kväll, hälsade tränaren Arsène Wenger.

– Jag vill gratulera dig till priset. Du har haft en fantastisk karriär som jag har fått vara en del av. Jag vill önska dig all lycka i framtiden, sa legendaren Dennis Bergkamp.

Sist men inte minst – Thierry Henry.

– Jag hoppas du känner igen mig. Jag vill bara säga att det har varit en ära att spela med dig. Du var alltid ett fint föredöme. Njut av kvällen, hoppas vi ses snart, sa Henry som numera spelar i New York Red Bulls.

Fredrik Ljungberg har bland annat vunnit allsvenskan, Premier League två gånger, FA Cupen tre gånger och tilldelades guldbollen två gånger.

ARTIKELN HANDLAR OM