TV4:s kupp mot Sundhage

”Jag tänkte herregud”

Foto: LASSE ALLARD
FOTBOLL

Pia Sundhage överraskades av programledaren Pär Lernström med en gitarr.

Sedan var det bara ”att gilla läget”.

– Jag tänkte bara ”herregud”, säger Sundhage.

Bob Dylans klassiker The Times They Are a-Changin' fyllde plötsligt Globen i ett bejublat framträdande av damernas nya förbundskapten Pia Sundhage. En ren kupp av TV4 mot 52-åringen.

– Det är inte repat när jag gör saker och ting för det blir inte riktigt. Jag kan knappt hålla ordning på tider jag ska vara här. De nämnde något om en gitarr och jag tänkte ”herregud”. Jag hör bara med ett halvt öra för jag är så koncentrerad eftersom jag ska dela ut priset till årets mittfältare och säga rätt. Men när gitarren kommer fram så visst. Det är bara gilla läget, säger Sundhage.

”Stackars Bob Dylan”

Sveriges nya förbundskapten hoppas framförallt att främträdandet ska sätta ytterligare ljus på dam-EM i Sverige nästa sommar.

– Jag är inte så ”big fan” av sådana här tillställningar men så länge det förknippas med damfotbollen kommer jag gå här, försöka vara trevlig och svara på frågor. Det är en sådan väldig chans att sätta damfotbollen på kartan. Kan stackars Bob Dylan åka med på ert hörn är det bara bra att jag får en extra fråga. För bara jag förknippas med damfotbollen är det bra.

ARTIKELN HANDLAR OM