Lotta Schelin vann Diamantbollen 2012

Vill se ett EM-guld på fullsatt Friends

FOTBOLL

Hon tog hem den igen.

För andra året i rad vann Lotta Schelin, 28, Fotbollsgalans pris för bästa kvinnliga svenska fotbollsspelaren – Diamantbollen.

– Jag är nog nervösare än någonsin faktiskt. Jag är sjukt stolt över att få priset, säger Schelin till TV4.

Lotta Schelin har varit Sveriges starkast lysande stjärna ute i damfotbolls-Europa de senaste åren och för andra året i rad vann Lyon-anfallaren Diamantbollen.

Priset delades ut av tidigare landslagsstjärnan och Diamantbollen-vinnaren Tina Nordlund och Sydsvenskans sportkrönikör Anja Gatu.

”En av svensk fotbolls viktigaste ambassadörer - en internationell dominant som efter flera år i världseliten fortsätter att leverera fotboll av absolut världsklass, löd motiveringen.

Vill ta EM-guld 2013

– Jag är jätteglad och vill tacka alla som har varit med under alla år som jag har spelat, alla klubbar jag har varit i, Lyon och landslaget. Jag fick uppleva en dröm i år. Det var att jag fick spela och vinna champions league-finalen i München framför 5 000 åskådare, det var sjukt häftigt, sa Schelin i tacktalet i TV4.

Men hon gjorde mer än att blicka bakåt.

– Men den största drömmen som jag helst av allt vill uppleva är 50 000 på läktaren, Friends Arena, 2013, EM på hemmaplan och guld, avslutade hon.

Lotta Schelin vann trippeln den här säsongen: Franska ligan, franska cupen och Champions League.

Hon har vunnit Diamantbollen tre gånger: 2006, 2011, 2012.

Fotnot: Damernas Champions League-final 2012 spelades framför ungefär 50 000 åskådare på Olympiastadion, München.

FAKTA

Officiell motivering

”En av svensk fotbolls viktigaste ambassadörer - en internationell dominant som efter flera år i världseliten fortsätter att leverera fotboll av absolut världsklass."

I juryn satt Anja Gatu och Max Wiman, Sydsvenska Dagbladet, Per Darnell, Marika Domanski-Lyfors och Thomas Dennerby, SvFF.

ARTIKELN HANDLAR OM