Komikerns skämt möttes av tystnad

Foto: SCANPIX
Soran Ismail.
FOTBOLL

Bosse Hansson fick stark kritik för sina rasistiska uttalanden mot AIK:s spelare.

På Fotbollsgalan drev Soran Ismail med SVT–legendaren.

– Tanken var att Bosse Hansson skulle vara här men han var upptagen med att berätta för folk vilken hudfärg de har, säger Ismail.

Det var i matchen mellan AIK och Gefle den 7 oktober som ordet ”svarting” av misstag gick ut i Radiosportens webbsändning. Det ordet kom från SVT–legendaren Bosse Hansson, 78 och skapade en stor debatt.

Vid Fotbollsgalan på måndagen valde komikern Soran Ismail att driva med Hansson.

– Jag förstår att det kanske är lite konstigt för er att jag kommer hit på er firmafest. Men tanken var att Bosse Hansson skulle vara här men han var upptagen med att berätta för folk vilken hudfärg de har så han hade inte tid att komma hit. Så jag tar på mig den rollen så jag hoppas att vi kan ha trevligt, sa Ismail.

Skämtet blev ingen större succé, bara ett fåtal applåderade.

”Vad fan ni håller på med?”

Komikern, som var där för att dela ut pris till årets nykomling, skämtade sedan om ”Bragden i Berlin” där Sverige gick från 0–4 till 4–4 mot Tyskland.

– Det blev en helt otroligt vändning, och förutom den bragden, den poängen och det minnet som många av oss svenskar kommer att bära med oss våra liv så har ni ställt till det ganska ordenligt. Jag tror inte att ni förstår det, vad fan ni håller på med? Folks liv!, säger Ismail.

”Inte bara dåliga saker”

– Vet ni hur många som satt och lovade saker när ni låg under med 4–0 som de nu måste hålla? En polare sa till mig att jag måste raka av mig mustaschen om Sverige tar poäng. SAS:s vd sa att han skulle varsla 800 personer om ni skulle ta poäng.

– Men det var inte bara dåliga saker. Jag vet att Bojan Djordjic lovade att han skulle hålla sig borta från media om Sverige skulle ta poäng. Det ska ni ha stort tack för.