”Liston” öppnar för comeback i Västerås 

Ökände fotbollstränaren vill bli ordförande

FOTBOLL

Det har varit tyst om Lennart ”Liston” Söderberg de senaste åren.

Men nu vill han tillbaka till fotbollen – genom att ta över som ordförande i Västerås SK.

– Det är inget självändamål. Jag har varit grönvit sedan 1976 och vill absolut inte se VSK-fotbollen sjunka ihop, säger han till VLT.

Foto: ULF HÖJER
”Liston”

Lennart ”Liston” Söderberg blev ökänd i fotbolls-Sverige i slutet av 1990-talet då han bland annat gjorde en rad mer eller mindre genomtänkta uttalanden om homosexuella inom fotbollen.

Han gjorde comeback som tränare för Västerås 2004, men sparkades tidigt på säsongen efter att ha uttryckt sig rasistiskt mot en spelare i Vasalund/Essinge.

”Får inte fortsätta så här”

Nu är ”Liston” beredd att göra comeback. Till VLT säger han att han blivit ombedd att gå in som ordförande i Västerås SK.

– Det får inte fortsätta så här i VSK. Något måste göras och det snabbt. Snart kan det vara försent om det skulle leda till konkurs. En sportslig fortsättning pekar ned mot division 2, säger han.

Västerås slutade på sjunde plats i division 1 norra den gångna säsongen. Om ”Liston” tar över som ordförande skulle han handplocka sin egen styrelse. Främsta målet är att förbättra ekonomin.

– Därför är det oerhört värdefullt med de rätta krafterna. Det finns nämligen firmor och enskilda som är beredda att gå in och satsa. Men inte med den nuvarande styrelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM