Trippeldrama väntar efter sjuka krossen

Fyramålsskytten: "Vi känner oss lite bittra..."

Foto: BILDBYRÅN
Ante Björkebaum.
FOTBOLL

Här är resultatet som chockar Västkusten.

Sirius körde över Ljungskile med makalösa 7-1 och har helt plötsligt läge att snuva Elfsborg och Gais på avancemanget.

– Vi sa inför matchen att vi skulle vinna med minst sex mål, så det känns lite bittert att det inte blev mer än så, säger fyramålsskytten Ante Björkebaum.

Allt var klappat och klart. I morgon, söndag, skulle Elfsborg spela en direkt avgörande match mot Gais i kampen om att avancera ur grupp 1 i Svenska cupen. Nu får de oväntat sällskap – av division 1-laget Siruis.

Tack vare en total asfaltering mot Ljungskile är gruppen helt vidöppen.

– Det var nog rätt höga odds på 7-1 till oss. Men när vi gör 2-1-målet kände vi att: "Fan, det här kan ju rinna iväg", förklarar Ante Björkebaum vars målfyrverkeri nu bäddar för ett trippeldrama i slutomgången.

Avgörs i morgon

Sirius går nu upp i ensam ledning med en match mer spelad. Om Elfsborg slår Gais, men segermarginalen stannar på max två mål, är Sirius vidare. Om Gais tar poäng på Borås Arena är "Makrillarna" vidare.

Ett scenario som var helt otänkbart för två veckor sedan, då Sirius inledde gruppspelet med en 0-2-förlust mot Gais.

– Ja, då kändes det riktigt tungt, i princip omöjligt, säger Björkebaum.

Hur ska ni följa avgörandet i morgon?

– Jag vet inte om matchen tv-sänds, men på något sätt måste vi ju följa den. Och nu kan vi bara hålla tummarna för att Elfsborg vinner med ett eller två mål.

Er seger då, 7-1, hur högt smäller den?

– Resultatmässigt är det en sjuk seger. Samtidigt känner vi oss lite bittra, vi hade bud på bra många fler mål än sju. Jag gör fyra, men bränner också flera lägen.

Kan man verkligen vara bitter efter 7-1?

– Nä, kanske inte...

Har du gjort fyra mål i en och samma match förut?

– Inte i seniorsammanhang, men det har säkert hänt i pojkallsvenskan när man var yngre. Målmässigt är det här kanske min bästa prestation, men spelmässigt kan det alltid bli bättre, säger Björkebaum.

ARTIKELN HANDLAR OM