”Henke” blir tränare för sonen Jordan

1 av 7 | Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Henrik Larsson, 41, återvänder till moderklubben.

Från och med nu tillhör han ledarstaben i Högaborg och kommer därmed träna sin son.

– Det var viktigt att Jordan sa ok, säger Henke till alltidfullsatt.se.

2009 avslutade Henrik Larsson fotbollskarriären i allsvenska Helsingborg och blev i stället tränare för Landskrona i superettan.

Efter tre säsonger där valde 41-åringen att tacka för sig.

Henke håller på att utbilda sig till fotbollstränaren och i december kommer han ta examen efter att ha gått alla tränarsteg.

Nu avslöjar alltidfullsatt.se att den förre landslagsanfallaren återvänder till moderklubben Högaborg i väntan på examen.

– Jag är inne på sista året på min tränarutbildning och i det ingår att vara delaktig i ett lag och föra dagbok. Jag frågade Kenneth (Karlsson) och Pierre (Schliker) om jag kunde få göra den delen av utbildningen i Högaborg och de sa ja, säger Henke till alltidfullsatt.se.

Ska träna sonen

Det betyder att Henke blir tränare för sonen Jordan Larsson, född 1997, som är anfallaren i Högaborg.

– Ja och därför var det viktigt för mig att fråga även honom och han sa ok. Under matcherna är det Kenneth och Pierre som sköter snacket med spelarna och där ingår Jordan. Jag kommer vara assisterande tränare, men min kommunikation blir nog mer med tränarna. Att vara extra ögon till dem. Sen pratar jag givetvis med Jordan generellt om fotbollen ändå, säger 41-åringen.

Högaborg spelar i division 2 och Henke har tillhört klubbens veteranlag i några säsonger.