Ofere klar – för division 1-klubb

Förre MFF-stjärnan tillbaka i svensk fotboll

FOTBOLL

Från italienska Serie A till svenska division 1.

Edward Ofere, 27, har skrivit på för Trelleborg.

– Jag vill ta klubben tillbaka till elitfotbollen, säger nigerianen.

Edward Ofere imponerade kraftigt i den himmelsblå tröjan säsongerna 2008 och 2009. Då öste han in mål för Malmö FF på ett sätt som gav eko i fotbolls-Europa. I augusti 201 blev det också en flytt till Italien och Serie A-laget Lecce. Men succén uteblev – och i fjol bröts kontraktet.

”Känns jättebra”

Sedan dess har den kraftfulle anfallaren varit klubblös.

Men nu gör han alltså comeback i svensk fotboll. Det blir spel – i förra allsvenska klubben Trelleborg, numera hemmahörande division 1.

– Det känns jättebra att vara tillbaka i fotbollen igen. Jag känner till Trelleborgs FF som förening sedan tidigare och är glad att vara här. Jag vill vara med och leverera så att Trelleborgs FF tar sig tillbaka till elitfotbollen, säger han till klubbens officiella hemsida.

”Kan hjälpa oss”

TFF – som åkte ur superettan i fjol – parkerar i nuläget på en tredjeplats i division 1 södra. Sportchef Mattias Kronvall berättar att Ofere är den spelartyp man sökt.

– Det är en förstärkning som vi hoppas ska hjälpa oss att vara med där längst fram när säsongen är slut, säger han till officiella hemsidan.

Han blir spelklar den 1 augusti och kontraktet sträcker sig fyra månader framåt.