Ungdomslagets spelarbuss stenades

Tränaren: "De kändes jävligt hotfulla"

FOTBOLL

Bortaresan till Sundsvall blev en mardröm för Västerås SK:s juniorer.

Spelarbussen stenades och spelare utsattes enligt lagets tränare för rasistiska påhopp.

– Vi var alla jäkligt skakade. Det var läskigt, säger tränaren Andreas Tagesson till Dagbladet.

Västerås SK:s ungdomslag var i Sundsvall i helgen för att spela dubbla matcher i U19- och U17-allsvenskan. När man stannade spelarbussen vid tiotiden i söndags morse vid City Gross för att köpa mat attackerades bussen enligt Dagbladet av tre okända män i 20-årsåldern.

Ett par av lagets spelare ska ha blivit förföljda av de tre männen som betett sig hotfullt och enligt Dagbladet gjort nazi-hälsningar mot spelarna.

Enligt Västerås tränare Andreas Tagesson ska det röra sig om ett tydligt rasistiskt påhopp på en av spelarna. De tre männen följde efter hela vägen in i bussen.

– Sedan är de på bussen och skriker. De står med sten i handen och jag försöker prata lugnande. De kändes jävligt hotfulla och kapabla att göra vad som helst, säger Tagesson till Dagbladet.

"Man känner sig trängd"

De tre männen ska sedan ha krossat två rutor ombord på bussen med sten och sparkat sönder dörren innan de sprang ut ur bussen. En av spelare fick enligt Dagbladet skärspår på armen från glassplittret.

– Han var skakad av det hela. Vi var alla jäkligt skakade. Det var läskigt, man känner sig trängd i den där smala gången på bussen, säger Tagesson.

Spelare och ledare har lämnat signalement till polisen i Sundsvall och polisen tror sig ha goda chanser att hitta gärningsmännen. De tre männen misstänks för skadegörelse och hets mot folkgrupp.