Tele2 Arena visar upp en storförlust

Men vd:n slår ifrån sig mot kritiken

Tele2 Arena.
FOTBOLL

Tele2 Arena uppges ha kostat 2,7 miljarder kronor att bygga.

Nu visar företaget som står för driften för Djurgårdens och Hammarbys nya hemmaborg upp en brakförlust.

– Intäkterna har inte kommit, säger vd: Mats Grönlund.

Sportbladet kunde nyligen avslöja att Friends Arena blev nästan en miljard dyrare än beräknat. En av anledningarna var att det byggdes för många VIP-loger som sedan stod tomma under flera arrangemang under 2013.

Nu visar det sig att även Tele2 Arena, åtminstone hittills, kostat mer än det smakat. Dagens Industri rapporterar att fastighetsbolaget SGA, som driver den nybyggda multiarenan, redovisar en storförlust på hela 155 miljoner kronor under 2013, och att orsaken är just Tele2 Arena.

– Kostnaderna har funnits kvar samtidigt som intäkterna inte har kommit. Fjolåret var tänkt att vara ett fullt evenemangsår, men det blev vara ett halvt, säger företagets vd Mats Grönlund till DI.

Slår ifrån sig kritik

Förlusten är dubbelt så stor som år 2012, då man noterade en förlust på 77 miljoner kronor. Men det ska tilläggas att Tele2 Arena – hemmaborg för Djurgården och Hammarby – inte räknat med att gå med vinst förrän 2019.

Dock höjs röster mot att företagets löner är orimligt höga.

Något som vd:n Mats Grönlund inte håller med om.

– Vi är inget höglöneföretag utan har marknadsmässiga löner i underkant i förhållande till de tjänster som vi har. Jag ställer mig helt främmande till att vi skulle ha höga löner jämfört med andra jämförbara kommunala bolag, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM