Klas Ingesson släpper en självbiografi

1 av 9 | Foto: BILDBYRÅN
Karriären tog skjuts på allvar i IFK Göteborg, där Klas Ingesson spelade 1986-1990.
FOTBOLL

Landslagshjälten och nuvarande Elfsborgstränaren, Klas Ingesson, 45, släpper en självbiografi.

Boken skrivs tillsammans med journalisten Henrik Ekblom Ystén, det avslöjas i Offsides Podcast.

Klas Ingesson har sedan 2009 kämpat mot en svår cancersjukdom. Men det har inte hindrat honom från att skapa en fortsättning på sin enastående karriär inom fotbollen.

Efter att ha tränat Elfsborgs ungdomslag tog han förra hösten över Elfsborgs A-lag. Det var tänkt som en tillfällig lösning men Ingesson blev kvar som tränare tillsammans med kollegan Janne Mian.

Cancersjukdomen har tärt hårt på Ingessons kropp. I maj råkade han ut för en olycka på Gamla Ullevi då han ramlade ur sin rullstol och bröt lårbenshalsen.

Ges ut nästa år

Nu avslöjar Offsides podcast att magasinets journalist Henrik Ekblom Ystén skriver på Ingessons självbiografi. Ystén har tagit en tillfällig paus från fotbollsmagasinet för att skriva boken.

– Egentligen önskar vi att vi inte hade behövt skriva den, säger Anders Bengtsson i podcasten men tanke på Ingessons sjukdom.

De senaste årens kamp mot cancern kommer prägla mycket av boken, men det är inte enbart en bok om sjukdomen. Historier från en lång och fin fotbollskarriär kommer såklart att berättas.

Självbiografin beräknas klar i mars nästa år.