Så ska AIK-fansen protestera i derbyt

”Ska tydligt markera vårt missnöje med polisens beslut"

FOTBOLL

Polisens beslut att reducera ståplatsläktare denna säsong upprör.

Nästa vecka protesterar AIK:s supporterförening under derbyt mot Hammarby.

Spelarna: De har bästa fansen

Under säsongsinledningen har publikfesterna avlöst varandra i allsvenskan. Tifoarrangemang, mäktig läktarsång och fullsatta arenor har hyllats och Fotbollssverige har sluppit de mörka rubrikerna. Men samtidigt som intresset och hajpen kring allsvensken ökat har även de bengaliska eldarna gjort det, och redan tidigt i våras stod det klart att polisen under året planerar att möta företeelsen med resoluta åtgärder.

Efter Stockholmderbyt mellan AIK och Hammarby i svenska cupen i mars begränsades den ”Gnagets” arrangörstillstånd så att storleken på hemmaklacken fick reduceras med cirka 1 500 åskådarplatser för att möta säkerhetskraven.

”Hela arenan ska stå upp”

Ståplatsreduceringen har påverkat flera klubbar och många supportrar har tröttnat. Nu väljer AIK:s supporterförening Allmänna Supporterklubben att protestera mot polisens åtgärder under ligaderbyt mot Hammarby den 4 maj.

”Klacksektionen reducerades på mycket tveksamma grunder och vi är kritiska till polisens beslut, men nu utvidgar vi i stället klacken till att omfatta de cirka 40 000 platser som finns på AIK:s sektioner under derbyt. Hela arenan ska stå upp och sjunga”, säger Patrik Sundberg, kommunikationsansvarig för Allmänna Supporterklubben, i ett pressmeddelande enligt TT.

”Markera vårt missnöje”

Stockholms tredje Stockholmsderby för säsongen är stekhett i huvudstaden och det har redan sålts nästan 34 000 biljetter till matchen. Sundberg säger enligt TT att supporterklubben förväntar sig ett stort stöd även från vip-läktaren, att alla ska stå upp och sjunga matchen igenom som stöd för AIK och för att "tydligt markera vårt missnöje med polisens beslut".

Spelarna: De har bästa fansen