”Det här var en väckarklocka”

Kennedy kritisk efter cupfiaskot

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Kennedy Bakircioglu.
FOTBOLL

Supportrarna buade ut Hammarby under och efter cupfiaskot mot Syrianska.

Kennedy Bakircioglu förstår besvikelsen.

– Självklart. Vi spelar på hemmaplan och ska vinna en sådan här match, säger lagkaptenen.

Först en dryg timme efter mötet med Syrianska lämnar Kennedy Bakircioglu omklädningsrummet på Tele2 Arena. Svetten är bortduschad, men besvikelsen efter 0–0-matchen kan han inte skölja bort.

– Dåligt... Det är dåligt i dag. Vi gör ingen bra match och är besvikna och missnöjda, säger han.

”Vi är inte alls nöjda”

Hammarby-spelarna rörde sig dåligt och blev periodvis upprullade av Superettan-laget. Bakircioglu är den förste att medge det, att det gick alldeles för långsamt.

– Det var så det såg ut, och det var så det kändes. Vi hinner inte upp i press och det är tunga ben under hela matchen, säger han.

Hammarby hade inte en enda avslutning på mål i den första halvleken, så ingen hade kunnat protestera om Syrianska gått tagit ledningen före pausvilan.

– Vi är inte alls nöjda. Har man dåliga matcher brukar man ändå skapa målchanser, men det gör vi inte i dag, säger Kennedy Bakircioglu.

Förstår publikens burop

Spelet blev något bättre i andra halvlek, men det betyder inte att det var bra. Många av de 9 166 åskådarna visade sitt missnöje genom att bua, och Bajen-kaptenen har full förståelse för det.

– Vi är så mycket bättre än så här, men får inte till det. Fansen hade förväntat sig en helt annan matchbild och det är förståeligt. Det går inte att ändra på det nu, men det går att ändra på det framöver. Det här var en väckarklocka. Är man inte besviken efter en sådan här match är något fel, säger Kennedy Bakircioglu.

Sportchefen Mats Jingblad är i Brasilien för att bland annat titta på eventuella nyförvärv. Behövs det ytterligare förstärkningar?

–  Jag har inte hört något och visste inte att han är där, så det kan jag inte kommentera, säger Kennedy Bakircioglu.