Så betygsätts svenskarna efter EM-premiären

Foto: Pontus Orre
Svenska startelvan mot Irland
FOTBOLL

Fotbolls-Europa har sagt sitt.

Svenskarna som kom undan med bäst betyg mot Irland är Andreas Isaksson och Martin Olsson.

Mindre smickrande omdömen fick Mikael Lustig, Marcus Berg och Oscar Lewicki.

Ciaran Clarks självmål gjorde att Sverige fick med sig 1-1 i EM-premiären mot Irland. Insatsen, där Sverige inte ens hade ett avslut på mål, har sågats på många håll och kanter.

– Det var inte bra. Det var inte bra resultatmässigt, det var än mindre bra prestationsmässigt. Det var ett jäkla under att vi lyckades snatta åt oss en poäng från den här matchen. För spelet berättigade inga poäng och hade jag varit irländare hade jag varit traumatiserad av detta, nu är jag bara besviken, sade Sportbladets Erik Niva efter matchen.

Överlag låga betyg

När Sportbladets jury betygsatte de svenska spelarnas insatser fick Andreas Isaksson, Martin Olsson och Zlatan Ibrahimovic bäst betyg med tre plus. Mikael Lustig, Sebastian Larsson och Oscar Lewicki bedömdes ha gjort underkända insatser och fick därmed ett plus vardera.

Inte heller i övriga Europa gick svenskarnas insats hem - och betygen är i många fall låga. Svenskarna som kommer undan med högst betyg är genomgående samma - nämligen Andreas Isaksson, Martin Olsson och Zlatan Ibrahimovic.

Gällande de lägsta betygen är det flera som nämns. Förutom tidigare nämnda Lustig, Larsson och Lewicki lyfter flera tidningar fram Kim Källström och Marcus Berg bland de svenskar som gjorde de svagaste insatserna.

ARTIKELN HANDLAR OM