Succéparet

Hanna Ljungberg och Elin Flyborg ska näta för Sverige i EM

FOTBOLL

Elin Flyborg och Hanna Ljungberg.

Där har ni Sveriges anfallspar i EM-slutspelet i Tyskland.

- Det har gått bra de gånger vi har fått spela tillsammans, säger tremålskytten Elin Flyborg.

Foto: LARS ROSENGREN
RADARPARET Elin Flyborg visade i går att hon förtjänar platsen bredvid Hanna Ljungberg i EM. Tre mål blev det i genrepet mot Kanada.

De har inte spelat så många matcher ihop. Men när det händer blir det succé.

I sista landskampen före EM-slutspelet visade Elin Flyborg förbundskaptenen Marika Domanski-Lyfors att hon ska spela bredvid Hanna Ljungberg i anfallet.

Tre mål och ett i övrigt bra spel låg bakom 5-2 (2-2) segern mot Kanada. Bättre kunde det inte bli.

1-0, 15:e minuten: Från straffområdslinjen lyfter hon vackert in bollen i bortre hörnet.

2-0, 35:e minuten: Malin Moström slår en perfekt djupledsboll. Hon sliter sig loss från sin bevakare, lurar bort målvakten och rullar in bollen i öppet mål.

3-2, 51:e minuten: Trängd i straffområdet bredsidar Elin Flyborg bollen i mål.

"Nu stämde det mesta"

- Det har gått trögt i allsvenskan på slutet och jag har tappat ledningen i skytteligan. Nu stämde det mesta och jag har ingen förklaring till varför det gick så bra, säger hon.

Hanna Ljungberg som öst in mål i landslaget, 25 stycken, har sin förklaring:

- Även fast vi är lika i spelstilen läser vi av varandras löpvägar. Det är sällan som vi går på samma bollar eller inte hittar varandra. Givetvis spelar jag gärna tillsammans med Elin Flyborg även i fortsättningen, även om det finns andra med i bilden.

- Det var bra fart på anfallsspelet och det känns positivt att både Elin Flyborg och Hanna Ljungberg fick göra mål. De passar bra ihop och även om de är små är de stora fotbollmässigt, betygsätter Marika Domanski-Lyfors.

På fem försök har Kanada aldrig lyckats besegra Sverige. De hade 2-2 i paus men det var bjudningar från försvaret. Det krävs en aggressivare svensk backlinje om de ska bli seger i EM-premiären mot Tyskland på midsommardagen.

Hanna om Elins...

Så fungerade lagdelarna

Elin om Hannas...

Fredrik Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM