Slaget i Älvsjö

Nya skador för Umeå inför cupfinalen: Jag har haft bättre stunder i livet

FOTBOLL

Umeå IK har inte förlorat på 63 matcher.

Den 64: e blev inget undantag, men segern mot Älvsjö AIK FF gav en bitter eftersmak.

Skador.

HJÄLPANDE HANDEN Skadade Tina Nordlund fick stå vid sidan av planen och ta hand om andra skadade lagkamrater. Sofia Eriksson skadade både knä och handled i går, och missar troligtvis Champions League-finalen på torsdag.

På torsdag är det final i Champions League mellan Frankfurt och Umeå IK, men efter gårdagens match ser det inte så bra ut för Umeå.

Frida Östberg, korsbandsskadad.

Tina Nordlund, hälsenorna.

Hanna Ljungberg, avstängd.

Madelene Göras, knäskadad.

Och i går skadade Sofia Eriksson sitt knä och sin handled så allvarligt att hon med största sannolikhet inte kommer kunna vara med i matchen på torsdag. Sena rapporter sa att båtbenet i handen var brutet.

- Jag har haft bättre stunder i mitt liv, säger Sofia Eriksson.

Blodvite på planen

Det var i den 34:e minuten som det small. Hela fotbollsplanen förvandlades till ett mindre slagfält. I ena änden av planen låg Jeanette Larsson med blodig läpp och i den andra låg Ulrika Björn med en förmodad hjärnskakning. Umeå hade det inte heller så muntert eftersom Sofia Eriksson var tvungen att utgå efter en kollision.

Halvleken slutade 0-0 och i halvtid försökte Tina Nordlund trösta Sofia Eriksson, men Tina har själv inte så mycket att se fram emot.

- I morgon (läs: i dag) opererar jag hälsenorna. Just nu är det inte bra alls, säger hon.

Inte heller Tina Nordlund kommer att åka till Tyskland för att spela.

Bättre spel med Hanna

De 1247 personerna som tagit sig till Älvsjö IP bjöds inte på någon bra fotboll i första halvlek och inte i större delen av andra heller. Men sedan hände någonting.

Febersjuka Hanna Ljungberg byttes in och då hände allt. Annica Sjölund gjorde 1-0 för Älvsjö, men bara minuten senare replikerade Umeå genom just Ljungberg. Därefter följde ytterligare två Umeå-mål signerade Therese Kapstad. Umeås tränare Rickard Holmlund var nöjd med vinsten, men på torsdag vankas det annat motstånd.

Spelet i dag var inte bra. Hur ska det gå mot Frankfurt?

- Vi ska göra allt som står i vår makt för att vinna. Nu får de unga kliva fram. Titta bara på Maria Nordbrandt. Hon är bara 17 år. Visst kommer vi att få det svårt. Vi har fyra a-landslagsspelare borta och tyskarna har tolv spelare som antingen spelar eller har spelat i landslaget.

- Men vi ska inte vara ledsna. Vi har kommit till final och har allt att vinna. Redan nu har vi gjort en oerhörd prestation, säger Rickard Holmlund.

Kan det bli en 65:e match utan förlust?

- Vi ska sälja oss dyrt. Norrländskor är tjuriga, säger Rickard Holmlund.

De är borta:

Göras - skadad.

Erik Thulin