”Det här var riktigt kul”

Hanna Ljungberg tog sin andra guldmedalj på en vecka: Nu stannar jag kvar

FOTBOLL

Allsvenskan, Svenska cupen...

Allt hon rör vid blir till guld.

– Det här var ju riktigt kul, säger Hanna Ljungberg.

Landvetter orkade stå emot i en halvtimme, men när lagkaptenen Malin Moström och Umeå väl spräckte nollan bakom Camilla Samuelsson var det inget snack om saken.

Umeå lekte hem dubbeln – igen.

Och givetvis var det Hanna Ljungberg som säkrade cupsegern när hon nickade in 3–0 strax före pausvilan.

– Alla målen var snygga. Det kunde ha blivit ännu fler, men man kan ju inte sätta allt. Jag tycker ändå att vi spelade riktigt bra under den sista halvtimmen i den första halvleken, säger Hanna Ljungberg.

”Vi ballade ur”

Redan inför den andra halvleken hade Bosse Falk, Landvetters tränare, gett upp slaget om cupguldet.

– Vi ballade ur efter deras första mål. Å andra sidan är Umeå ett världslag med duktiga spelare på alla platser. Jag kan bara gratulera, säger han.

Mycket talar för att Umeå tar dubbeln även 2003. Skyttedrottningen och framgångsgarantin Hanna Ljungberg stannar nämligen i klubben. Tidigare under veckan förlängde hon, precis som Hanna Marklund, kontraktet med mästarklubben.

Hanna hade erbjudanden från både San José och San Diego, men proffsligan i USA får vänta.

”Bäst att stanna”

– Eftersom det är VM nästa år är det nog bäst att stanna kvar. Det känns som att jag utvecklas bäst som spelare i Umeå. Men det var inget enkelt val. Jag funderade väldigt mycket innan jag bestämde mig. Någon gång vill jag prova på spel i USA. Det är ett äventyr som skulle utveckla mig både som spelare och person, säger Hanna Ljungberg.

En match kvar

Trots att vintern knackar på dörren är säsongen inte slut för Hanna och de andra guldtjejerna i Umeå. Den 29 november väntar returen mot Toulouse i Champions League.

– Målet var att vinna allsvenska, cupen och att gå vidare i Champions League. Förhoppningsvis får vi njuta av att ha uppfyllt alla våra mål, säger Hanna Ljungberg.

Stefan Holm