Umeå till semifinal: Det är dags för revansch

Höll nollan mot Toulouse – nu väntar Frankfurt

FOTBOLL

Umeå är klara för semifinal i Uefa Women's Cup.

Motståndare blir ärkerivalen Frankfurt.

- Det är dags för revansch, säger mittfältsstjärnan Malin Moström.

Efter nästan två år och 64 raka matcher kom förlusten. På läktaren satt Umeås stjärna Hanna Ljungberg och såg sitt lag förlora finalen mot Frankfurt i den första upplagan av Uefa Women"s Cup. Det var den 23 maj 2002.

Sex månader senare, igår alltså, står det klart att Umeå får chans att ge igen. I och med vinsten över Toulouse i kvartsfinalen i årets upplaga av Women"s Cup kommer lagen råka på varandra redan i semi.

"De är favoriter"

- Vi gjorde inte oss själva rättvisa förra året i finalen så det är dags för revansch. De är favoriter och vi hade föredragit att möta dem i final eftersom de är det bästa lag vi mött, säger landslagskaptenen Malin Moström.

Moström och Umeå hade 2-0 med sig i bagaget från det första mötet på hemmaplan mot Toulouse. Fransyskorna pressade större delen av returmötet men lyckades inte spräcka svenskornas nolla, mycket tack vare galant målvaktspel från Sofia Lundgren. Matchen slutade 0-0 på ett regnvått Stadio Municipal.

Fast tro inte att det var någon feststämning i omklädningsrummet efteråt. Däremot många trötta leenden.

- Det har varit en lång säsong men nu är det värt slitet och det känns jätteskönt. Luften gick liksom ur oss och vi var hur trötta som helst och orkade nästan inte jubla, berättar Moström när Sportbladet når henne på väg hem till hotellet från segerbanketten.

Nu väntar en månads vila för de mörbultade svenska mästarna. I januari drar fotbollsträningen igång igen. Men det är långt tills dess.

Laddar i Thailand

- Jag och Hanna Marklund åker till Thailand på söndag. Det ska bli hur skönt som helst. Vi ska ladda batterierna inför nästa säsong, säger Moström.

En säsong som inleds mot Frankfurt. Den 3 april är det dags för revansch.

Johanna Garå