”Det här ska bli riktigt kul”

Sportbladets Tina Nordlund om nya jobbet som journalist

FOTBOLL

Efter 43 landskamper, två SM-guld och en diamantboll sökte Tina Nordlund en ny utmaning.

Nu har hon hittat den.

På Sportbladet.

- Som journalist har man rätt att vara nyfiken och det är ju kul, säger Tina.

Foto: Lotte Fernvall
Reportern Simon Bank visar Tina Nordlund Sportbladets redaktion. Hon fann sig snart tillrätta. "Jag har länge stått på andra sidan och blivit intervjuad och kommer att ha nytta av den erfarenheten nu när jag tar steget över till reportersidan", säger hon

I måndags började Tina Nordlund ett nytt liv, som reporter på Sportbladet.

- Jag började på journalistutbildningen i Umeå och den var jätteskoj. Men när jag blev sjuk och all min hjälp samt min pojkvän fanns här nere så försökte jag flytta utbildingen till Stockholm, men det gick inte. Jag fick denna chans att börja på Sportbladet och det såg jag som en bra möjlighet till ett yrke jag varit nyfiken på länge, säger hon.

- Jag har länge stått på andra sidan och blivit intervjuad och kommer garanterat ha nytta av den erfarenheten nu när jag tar steget över till reportersidan. Det ska bli riktigt kul.

Har du skrivit förut?

- Jo, det har hänt att jag fått skriva min autograf, mycket mer än så har det inte blivit. Skämt åsido, under EM skrev jag ner mina tankar före och efter varje match i Västerbottens-Kuriren och i en annan kvällstidning, ni vet vilken, har det blivit en och annan krönika.

Får rätt att vara nyfiken

Varför är det så kul att vara journalist?

- Det vet jag inte än. Har tänkt ta reda på det här. Men som journalist har man rätt att vara nyfiken och det är ju kul. Jag tycker om sport och har alltid gillat att skriva. Att leverera en bra text och ett bra budskap är en utmaning. Media har stor genomslagskraft och det är intressant.

Vad har du fått för intryck av Aftonbladet och Sportbladet?

- Rosa och trevliga medarbetare.

När får läsarna se din första text i Sportbladet?

- I dag, efter det kommer jag skriva om en hel del fotboll. Dam-VM spelas i Kina i år och det blir ett intressant damfotbollsår överhuduvtaget.

Du har blivit intervjuad själv så många gånger - vad har du upptäckt för svagheter bland reportrar?

- Många använder sig av klyschor och det kan man bli rätt trött på.

Viktigt med respekt

- Vissa reportrar har även gjort övertramp i värsta laget och felciterat mig, det har inte varit så uppskattat. Respekt och tillit är viktigt och det ska man inte missbruka som journalist.

Du är visst trött på en fråga, om du ska göra comeback som fotbollsspelare. Har du fått höra den frågan så många gånger?

- Jo, det har jag, men jag är glad att folk frågar och bryr sig. Men jag kommer inte att spela fotboll på elitnivå igen. Möjligtivis kommer jag att spela i något korplag framöver om min fot tillåter.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Att jag blir frisk och att jag får en bra start på Sportbladet.

Vann Diamantbollen

Simon Bank