Premiärsmällen

Nystartade Djurgården/ Älvsjö slog "omöjliga" MFF

FOTBOLL

Tippade topplaget Malmö FF var inga problem.

Första seriematchen tillsammans för tjejerna i Djurgården /Älvsjö blev en succé.

- Vi ska göra allt för att vara med i toppen, säger Elin Flyborg.

Foto: LARS ROSENGREN
Elin Flyborg jublar.

Förhandssnacket inför damallsvenskans premiär har handlat om att Djurgården/Älvsjö behöver tid för att bli samspelta. 4-2 hemma mot Malmö FF säger annorlunda.

- Ja, vad ska man säga. Fatta hur bra det här kan bli när tjejerna lär känna varandra ordentligt, skrattar tränaren Thomas Dennerby.

- Men det som är mest glädjande är inte att vi vinner utan sättet vi gör det på, fortsätter han.

Flyborg avgjorde

Att Djurgården/Älvsjö har duktiga spelare är inget nytt, men att de redan fungerar så bra tillsammans är en överraskning.

- Vi vet att vi har en bra och bred trupp, men att det skulle gå så här bra trodde vi nog inte, säger Elin Flyborg.

Det var just hon som satte det avgörande 4-2-målet efter ett anfall i världsklass. Victoria Svensson fick bollen på mittplan och spelade ut till Sara Johansson på högerkanten som slog ett lågt inlägg till Flyborg som enkelt placerade in segermålet.

- Underbar framspelning. Det var faktiskt riktigt snyggt, säger Flyborg.

Victoria Svensson, som själv gjorde 1-0, var också inblandad i Elin Flyborgs första mål och det syntes att de två anfallsstjärnorna trivdes ihop.

För Malmö FF, som inte förlorade en enda match förra säsongen och kom tvåa i damallsvenskan var förlusten tung. Och som om inte tränaren Anders Johansson hade nog med bekymmer skadade sig det finländska nyförvärvet Heidi Kackur och tvingades byta redan efter 20 minuter. Det är oklart hur länge hon kommer att vara borta.

Nils Olauson