Hjärnskakning stoppar Hanna?

Ljungberg kan missa match med Umeå i guldstriden

FOTBOLL

I onsdags förlorade Umeå för första gången på 14 månader.

Dessutom drabbades Hanna Ljungberg av en hjärnskakning.

Där kan laget ha förlorat guldet.

– Självklart har jag funderat på det, men jag blir bara argare och argare, säger hon.

Foto: BILDBYRÅN
Hanna Ljungberg drabbades av dubbla smällar i matchen mot Sunnanå i onsdags. Dels förlorade Umeå sin första match för i år (0–1), dels drabbades UIK-stjärnan av en hjärnskakning i andra halvlek. Hennes medverkan i morgondagens match mot Hammarby är osäker.

De regerande mästarinnorna från Umeå hade 46 segermatcher i rad, men i onsdags spräcktes sviten. Sunnanå vann derbyt med 1–0 och nu leder Djurgården allsvenskan med en poäng – och en match mindre spelad.

– Det är klart att det bara känns bra för oss att Umeå tappade en match, säger Djurgården-Älvsjös Victoria Svensson.

Om stockholmskorna nu vinner mot Karlslund på måndag har de fyra poängs försprång i täten. De har avgörandet i egna händer medan Umeå är tvingade att vinna sina återstående matcher, samtidigt som Djurgården/Älvsjö måste förlora.

”Kniven på strupen”

– Det är absolut ett skönt läge att ha avgörandet i egna händer, säger Djurgårdens tränare Thomas Dennerby.

– Damallsvenskan är så jämn att man nästan inte har råd att förlora en enda match och detta ger oss utrymme att inte ha kniven på strupen varje match. Det är klart att det är en liten bonus.

Redan i morgon möter Umeå Hammarby hemma och risken finns att de tvingas spela utan storstjärnan Hanna Ljungberg.

– Jag fick en hjärnskakning när ungefär 20 minuter återstod av matchen. Det var en rätt kraftig smäll och jag låg kvar en stund, men sedan spelade jag resten av matchen. Det kanske inte var så bra, men man känner inte efter när man ligger under med 1–0, säger hon.

– Jag måste till läkaren och se vad han säger. Just nu är det väl inte riktigt bra. Förhoppningsvis kan jag köra, men vi får se vad läkaren säger.

Djurgården/Älvsjö mot Umeå – så här avgörs kampen om guldet i damallsvenskan

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM