Malmö FF inget hot mot Umeå

Så gick det i damallsvenskan

FOTBOLL

STOCKHOLM

Umeå IK spelade i praktiken bort Malmö FF från guldchans i damallsvenskan i fotboll. På bortaplan vann de regerande mästarna ohotat med 2-0 (2-0).

Båda lagen hade gruppspel i Women's Cup närmast bakom sig. Det märktes tydligast på Malmö FF.

- Vi hade så klart en fördel av hemmaplan i cupen och kunde köra runt på fler spelare, men jag är framför allt mycket nöjd med vårt försvarsspel över hela plan, förklarar Umeå IK:s tränare Richard Holmlund.

Umeåspelarna var mycket rörligare än hemmalaget som körde fast i mitten när man försökte bryta igenom. Där tog Hanna Marklund och Sanna Valkonen helt udden av Mia Westerblad och Heidi Kackur.

Linda Dahlqvist och Malin Moström på mittfältet hann med lika mycket framåt som bakåt.

I närkampsspelet kom Malmöspelarna oftast tvåa.

- Vårt passningsspel framåt var inte bra och vi tappade för många bollar på mittplan, erkänner MFF:s tränare Anders Johansson.

Sjögran borta

Bollhållaren Therese Sjögran saknades i sviterna av en infektion hon ådrog sig i Ukraina. Men det var mer som skilde allsvenskans andra- och tredjelag.

När det inte hände något framåt fick man till och med se Malmös mittbackar Karolina Westberg och Denise gå till anfall och slå inlägg.

Malin Moström gav Umeå ledningen efter 11 minuter sedan Anna Sjöström på mitten spelat fram Hanna Ljungberg som funnit en fri yta på högerkanten. Härifrån slog hon det målgivande inlägget.

0-2 gjorde Laura Kalmari efter ett missförstånd mellan Denise Reddy och egna målvakten Caroline Jönsson.

Mållös för Hammarby

Hammarby fick nöja sig med~0-0 borta mot Mallbacken.

- Resultatet speglar att det var både trist och fantasilöst spel av båda lagen, sammanfattar Hammarbys tränare En Perlskog.

Båda hade dock chanser att gör åtminstone var sitt mål.

- Vi fick ett bortdömt trots att bollen säkert varit över mållinjen efter en hörna. Å andra sidan hade Mallbacken (Therese Lûckner) matchens sista stora chans med ett skott i stolpen.

Djurgården/Älvsjö slog vakt om sin serieledning genom 3-1-seger över Sunnanå. Förutom Umeå är det Sunnanå som varit närmast att ta poäng mot Djurgården/Älvsjö i år. I vårmatchen gjorde Victoria Svensson segermålet på tilläggstid. På söndagen inledde hon med 1-0 efter 29 minuter, men sedan dröjde det ytterligare en halvtimme innan Ulrika Björn ökade på till 2-0.

Jennie Jonsson gjorde 3-0 minuten efter att hon hade bytts in. Efter en hörna tre minuter före slut reducerade Johanna Forsberg för Sunnanå.

Djurgården/Älvsjö fick den här matchen klara sig utan sina avstängda landslagsspelare Linda Fagerström och Jane Törnqvist.

TT