Titta - Sverige är i guldform

Ljungberg efter VM-genrepet: Nu vet vi att vi är på rätt väg

FOTBOLL

WASHINGTON

Ett mål av Hanna Ljungberg, ett mål av Victoria Svensson, ett besked av laget:

Sverige är i VM-form.

- Nu vet vi att vi är på rätt väg, säger Hanna Ljungberg.

Hon låg med vänster vad inslagen i högläge, inslagen i ett paket, men det fanns annat som berättade mer om vad Hanna Ljungberg kände efter 2-2 mot Kina.

Som leendet.

- Vi har ju spelat bra i år, men i de senaste två landskamperna har det inte fungerat anfallsmässigt. Självklart blir det en liten osäkerhet när man inte får till det. Nu vet vi att vi är på rätt väg.

Nu vet Kina det också.

Spelade aggressivt

Bara fem dagar efter ankomsten till USA, sex dagar före VM-premiären, spelade Sverige tempostark, aggressiv och välorganiserad fotboll. Dessutom gjorde de mål.

Efter tolv minuter slog Malin Andersson en lysande frispark, som Hanna Ljungberg snyggt nickskarvade in vid den vänstra stolpen.

- De släppte bollen till målvakten, men det var en riktigt bra slagen frispark från "Malla", så hon kom inte fram, säger Hanna.

Om Sverige ska lyckas i VM krävs det att superparet Ljungberg/Svensson lyckas i sitt spel. Mot Kina var Victoria Svensson superb i alla delar av spelet, Ljungberg dödlig i straffområdet.

"Bra för självförtroendet"

Samarbetet var perfekt.

- Det var skönt att se att det funkar mot sånt här motstånd också, sa Hanna.

- Det är bra för självförtroendet, det funkade jättebra mellan mig och Hanna, sa Victoria.

Hon gjorde Sveriges andra mål, en hård högervrist efter att Ljungberg nickat ner ett vänsterinlägg från Sara Larsson.

- Jag gick med kraft mot både Finland och Danmark i såna lägen och tänkte att någon gång måste den väl sitta, säger Victoria Svensson.

Genrepet slutade 2-2, Kina gjorde ett mål på en snabb omställning (Caroline Jönsson borde nog tagit skottet) och kvitterade på straff i slutminuten.

Det var bara parenteser.

Huvudpoängen sammanfattades av Victoria Svensson:

- Det kändes riktigt bra.

Simon Bank