Nu vill Perugia ha Birgit Prinz

”Vi ska presentera henne i en tv-show”

FOTBOLL

Perugia fick inte de svenska prinsessorna.

Nu vill klubben i stället ha en tysk Prinz.

Birgit Prinz.

Foto: AP
TREDJE GÅNGEN GILLT? Ska Perugia lyckas på tredje försöket? Nu vill man värva Tysklands storstjärna Birgit Prinz till klubben.

Skam den som ger sig. Hanna Ljungberg och Victoria Svensson tackade nej. Men den italienska serie A-klubben Perugia ger inte upp jakten på en kvinnlig spelare.

- Vi har en ny damspelare på gång. Jag kan inte avslöja hennes namn ännu, men hon är en fantastisk fotbollsspelare, säger klubbens president Luciano Gaucci till Sportbladet.

Är det en ny svenska?

- Nej nej, hon är inte svenska, men hon kommer från ett annat land norrut. Så snart affären blir klar ska jag berätta allt, säger Gaucci.

Sportbladet avslöjade redan i augusti hans önskan om att värva Hanna Ljungberg, och efter VM även Victoria Svensson.

Står utan kontrakt

Enligt uppgifter till Sportbladet och Gazzetta dello Sport är det Birgit Prinz Gaucci nu vill ha. Den tyska 26-åringen är en av världens bästa kvinnliga fotbollsspelare - något hon visade även i VM-finalen mot Sverige. I januari 2002 skrev hon på för Carolina Courage.

Men efter att den amerikanska dam-proffsligan kollapsat i höstas blev hon utan kontrakt.

- När det blir klart med vår damspelare ska vi presentera henne i en stor tv-show, säger Gaucci.

Vill täta kryphålet

Samtidigt arbetar FIGC, det italienska fotbollsförbundet, med att täta det kryphål i bestämmelserna som skulle göra det möjligt för en kvinna att spela med männen. Fifa-presidenten Sepp Blatter har också sagt att mixade lag bara är tillåtet upp till 13 års ålder.

Trea från slutet

Perugia förlorade i söndags mot Inter med 2-1 och ligger tredje sist i serie A, under nedflyttningsstrecket och utan en enda vinst.

Tränaren Serse Cosmi uppges vara irriterad över att presidenten i det läget lägger kraft på att få dit en damspelare.

Så om det blir någon Prinzessa bland Perugias herrar återstår att se.

Jennifer Wegerup