Sverige tappade segern i slutminuten

”Jag är inte nöjd med resultatet”

FOTBOLL

STOCKHOLM

I 35 minuter spelade Sverige ut Kina, men lyckades bara gör ett mål.

Ett mål i slutminuten för hemmalaget gjorde sedan att det svenska damlandslaget i fotboll bara fick 2-2 i den sista matchen i fyrnationsturneringen i Shenzhen.

- Resultatet är jag inte nöjd med, säger förbundskaptenen Marika Domanski Lyfors.

Foto: ANDREAS HILLERGREN/BILDBYRÅN
Josefine Öqvist gjorde Sveriges andra mål mot Kina.

Resultatet innebär att Sverige slutar trea i turneringen efter USA och Kina.

Annars var Domanski Lyfors nöjd med matchen, framför allt första halvlek.

- Vi gjorde en mycket fin första halvlek då vi skapade många målchanser. De första 35 minuterna...jag har aldrig sett Kina så utspelat. Det enda som saknades var att vi kunde ha gjort fler mål, säger hon.

Moström planens gigant

Therese Sjögran gjorde 1-0 i den 30:e minuten. Hon drev med bollen på vänsterkanten, vände inåt och lyfte bollen stolpe in. Kina kvitterade sedan på straff sju minuter senare genom Li Jie.

- Vi gjorde 2-1 i den andra halvleken (Josefine Öqvist fick ett friläge och sprang ifrån och sköt) och sen kunde de kvittera efter en hörna i den 90:e minuten. Vårt kollektiv fungerade mycket bra och de som inte har så mycket erfarenhet gjorde det väldigt bra. Planens stora gigant var annars Malin Moström som springer mycket i djupled och är snabb.

I Kina-turneringen har Domanski Lyfors spelat med tre forwards enligt 4-3-3.

- Vi har lite fler spelartyper för just det spelet och det är definitivt ett alternativ för framtiden. Det var roligt att se att det fungerade så bra.

Sverige förlorade med 0-3 mot USA och vann sedan över Kanada med 3-1 innan det blev 2-2 i den sista matchen i turneringen.

Tre bra halvlekar

Vad tar du främst med dig från turneringen?

- Att vi gör tre så bra halvlekar - en mot USA, en mot Kanada och en mot Kina. Då visade vi upp strålande spel, roligt anfallsspel och med mycket målchanser. Men sen måste vi jobba mer med timing, effektiviteten i straffområdet och defensiva fasta situationer - det kan vi bli ännu bättre på.

Marika Domanski Lyfors har matchat alla spelare i truppen och hon tycker att alla som klivit in har gjort det väldigt bra.

- Vi har en väldigt jämn spelartrupp, har olika spelartyper och kan spela på olika sätt, vilket är en fördel. Vi möter de allra bästa lagen ganska ofta och det gäller att inte bli sönderlästa.

- Vi frångår ju inte vårt grundspel med mycket djupledslöpningar och snabba omställningar, men det är bra att kunna organisera laget olika för att göra det tuffare för motståndarna.

Ingela Ahlberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM