Tyvärr, Djurgården/Älvsjö

Tina Nordlund: …Umeå IK tar guldet

FOTBOLL

1. Umeå IK

Tinas kommentar: Djurgården/Älvsjö är största hotet för Umeå. Umeå har en stark trupp och har gjort allsvenskans roligaste förvärv då Marta blev klar. Laget har lirare, tuffa spelare, kloka spelare och är bra på fasta situationer. Tränarbytet leder till nytändning och det ska mycket till om de inte tar guldet i år.

2. Djurgården/Älvsjö

Tinas kommentar: Djurgården/Älvsjö tog guld redan första året föreningarna slogs ihop. Nu har de tappat två av målskyttarna. Elin Flyborg och Ulrika Björn. Får truppen vara skadefri är det Djurgården/Älvsjö och Umeå som gör upp om guldet.

3. Malmö FF

Tinas kommentar: Malmö kommer att ha nytta av den mentala träningen. Att ha stämpeln "den eviga tvåan" måste arbetas bort. De har många bra offensiva spelare men de måste göra mål. Den ständiga tvåan tippar jag trea i år.

4. Linköpings FC

Tinas kommentar: Blir inget stryklag. Har tränat bra och satsar långsiktigt. Stark stomme i laget. Kommer att ställa till det för topplagen.

5. Kopparbergs FC

Tinas kommentar: Har tappat deras fyra bästa spelare. Brasilianskorna och Hope var nödvändiga investeringar för att Göteborg ska ha kvar ett lag i allsvenskan. De blir i vanlig ordning ett mittenlag men med sambastil istället för med långbollshysteri.

6. Hammarby IF

Tinas kommentar: Karolina Rinnman är en tuff back som måste styra i backlinjen. Landslagsspelaren Salina Olsson har ett stort ansvar och måste sätta sina målchanser. Blir kul att se Salinas samarbete med Kristina Forsell.

7. Bälinge

Tinas kommentar: De unga spelarna har fått mer rutin och framförallt så har Josefine Öqvist växt med landslagsframgångarna. Korsbandsskadade Sara Call är tillbaka och är en viktig spelare i backlinjen med sin erfarenhet och beslutsamhet.

8. Karlslund

Tinas kommentar: Ungt lag. Medelålder under 20 år. Får det tufft men kommer att hålla sig kvar. Har försökt att värva så bra de kan. Måste spela smart och efter sina resurser.

9. Mallbacken

Tinas kommentar: Har tunn trupp ska prova spela 4-3-3 mot de sämre lagen i serien. Har tappat två viktiga spelare till Linköping, de kommer att saknas.

10. Själevad

Tinas kommentar: Har fått Martas kusin Marina men det hjälper inte så mycket. Satsar och vill mycket. Tre lag i norrland vore skoj men det finns tyvärr inte spelarmaterial till det just nu.

11. Stattena

Tinas kommentar: Har tappat Erla till Sunnanå och de får kämpa på i bottenträsket. Har för tunn trupp för högsta serien.

12. Sunnanå

Tinas kommentar: Sunnanå har en tendens att hålla sig kvar oavsett hur mycket skador de har. Trots ganska ung trupp så är de rutinerade i allsvenskan. Har försökt att få hem Hanna Marklund till varje pris men lyckades inte i år heller.

Tina Nordlund