”Jossan” målskytt – sen bars hon ut

Josefine Öqvist premiär slutade i tårar: Det gör riktigt ont

FOTBOLL

UPPSALA

Det började med karriärens märkligaste mål.

Och slutade på en bår.

– Jag vet inte vad jag ska säga om den här premiären. Det är skönt att vara igång men mitt knä gör riktigt ont, säger en hårt bandagerad Josefine Öqvist till Sportbladet.

Foto: HENRY LUNDHOLM
TVINGADES LÄMNA PLANEN Efter en kollision med Malmö FF:s målvakt Caroline Jönsson tvingades Bälings landslagsstjärna Josefine Öqvist lämna planen.

Stormen tycks aldrig bedarra kring ”Jossan”.

Förra veckan utdömd för sin medverkan i magasinet Slitz, i går ensam anfallare mot damallsvenskans kanske starkaste backlinje.

– Jag tycker det gick bra. Jag skapar lite chanser och gör ett mål.

Ett mål att arkivera under kategorin ”märkligt” för trots att ”Jossan” efter första halvlek inte haft ett enda skott på mål fanns hon med i målprotokollet.

När Karolina Westberg efter tjugo minuter missbedömde ett långt uppspel och Caroline Jönsson tog lite väl god på sig i målet rusade nämligen ”Jossan” iväg.

Retfull båge

– Jag trodde aldrig jag skulle hinna och det trodde nog inte ”Carre” heller, säger Öqvist som till slut vräkte sig fram i exakt samma ögonblick som Jönsson rensade undan.

– Sedan kände jag bara att jag blev träffad.

I en retfull och vacker båge svävade bollen in i ett tomt MFF-mål och de 1 743 åskådarna på Studenternas jublade.

– Även om de får 2–1 ganska snabbt efteråt så känns det som vi är bra med i matchen, konstaterar Öqvist som i upptakten av andra halveken, helt ren med Caroline Jönsson, fick den stora kvitteringschansen.

Jönsson fick upp en hand, och samtidigt sin revansch, men bara minuter senare höll det på att gå illa igen – på exakt samma sätt som vid 1–1 målet.

Slag mot ett muskelfäste

– Det fattades bara några centimeter. Annars hade jag jag gjort det igen, log Josefine Öqvist som i just den situationen skadade höger knä.

– Det känns förjäkligt. Jag hade precis bommat ett jätteläge och ville så gärna kvittera.

De första rapporterna var dock positiva.

Både korsband och menisker är hela – med största sannolikhet rör det sig om ett slag mot ett muskelfäste.

Utan den vindsnabbe Öqvist föll Bälinge totalt samman. Malmö FF anfört av tvåmålskytten Therese Sjögran hade lekstuga sista halvtimmen och siffrorna stannade till sist vid 1–5.

– Det är helt för mycket. Så stor är inte skillnaden även om vi möter ett av Europas allra bästa lag, säger ”Jossan” innan hon går iväg för att skriva autografer åt hundratalet skrikande fans.

Yrvädret, VM-hjälten och Slitzbruden

Sportbladet punktmarkerade Josefine Öqvist i Bälinges allsvenska premiär hemma mot Malmö FF i går.

Mattias Larsson