Vill man ta SM-guld får man inte tappa poäng mot bottenlag

Tina Nordlund: …men Bajen är det kul att se

FOTBOLL

Idrottsprofil kröp på alla fyra.

Vem? Varför?

David Beckham för att be om nåd?

Jag av trötthet efter korpenpremiären i torsdags?

Anders Johansson och 5 502 är svaret.

Det var nämligen publikrekordet i Linköping som fick hemmalagets tränare att krypa runt planen. Det skulle Malmös tränare Anders Johansson kunnat göra av skam efter 0-0 mot Mallbacken också. För ska man vinna SM-guld har man inte råd att tappa poäng mot ett bottenlag. Umeå gjorde det i fjol mot Sunnanå och det kostade dem seriesegern.

Jag har lite svårt att förstå hur man kan spela med fem mittfältare på rad utan någon som fyller upp mellan backlinje och mittfält. Det gjorde Linköping mot svenska mästarna. Det är som att be Viktoria Svensson trixa till fem med en badboll. Det gjorde hon också. I alla fall till ett mål och två assist.

Den här omgången i damallsvenskan innehöll det mesta.

Utvisning på Juliana i skitmatchen mellan Kopparberg/Göteborg och Själevad. Vilket innebär att hon inte får möta sin landslagskollega Marta i nästa omgång.

Själevads Karin Lindström lyckades hitta båda stolparna med sin frispark innan bolluslingen valde att studsa ut.

Otur.

Så är det ofta för nykomlingar. Tur har man inte, det förtjänar man.

Mål i slutminuten av Karlslund mot Sunnanå.

Sunnanå, där Hanna Marklunds yngre syster Mirjam gjorde 1-0 och hennes äldre syster Karolina blev vald till matchens lirare. Vad ska Hanna själv hitta på i dag mot Bälinge?

Oftast kul att se Bajen

Hammarby behövde bara några minuter för att visa vilka som bestämde denna soliga vårdag på Kanalplan.

Stattena var för dåligt. Enkelt.

Eller för att prata i positiva temer: Hammarby var för bra.

Har nog aldrig sett Hammarby så överlägset tidigare.

Det är oftast kul att se Bajen.

Inte för att det alltid ramlar in ett och annat fyllo som skränar Baaaaaaaaaajeeeeeeeeeeen (så även denna gång), utan för att det är härlig inramning och stämning på Kanalplan. Alla känner någon, även fyllot som inte kommit ihåg att han varit där. Vi som kommer ihåg såg Bajen spela rolig fotboll och det syntes att de gjorde det med självförtroende.

Det ska synas om det är en landslagsspelare på planen.

Salina Olsson syntes.

Hon var inte bara duktig, hon sliter och visar ödmjukhet som lagkapten och enda A-landslagsspelare.

Christina Forsell hade jag högre förväntningar på, men det kommer fler matcher där hon kan visa att hon är syster till Mikael. Hon är nog lika trött på att bli jämförd med sin bror som jag var efter min korpenpremiär på 2x20 minuter. Men vi vann och det är det viktigaste. Matchen fick mig också att förstå hur bra tränad jag var när jag var aktiv. Det fick mig också att inse skillnaden på fotboll och fotboll.

Det är lika viktigt att vinna, men det innebär inte lika mycket att förlora.

Inte i pengar i alla fall.

Umeå kan förlora 600 000 kronor på att förlora.

Inte mot Frankfurt - utan matchen före matchen, mot Uefa.

"Finns inga problem så skapar vi ett" - Uefas nya slogan?

En sista fundering: Han var min idol, men otrohet är inget som mina idoler pysslar med. Det är inget som är okej för att han är kille, känd eller båda delarna. Det handlar om moral, inget annat. Det förringar inte hans grymma inlägg"Men att vara idol är mer än bara det sportsliga. Det gäller killar - och det gäller tjejer.

Tina Nordlund