Du har fel, Jossan!

Tyskarna ger svar på tal: ”Vi är också snygga”

1 av 2 | Foto: ANDREAS BARDELL
I HETLUFTEN Efter utviket i Slitz och intervjun i Sportbladet i går är Josefine Öqvist hetare än någonsin. Nu får hon svar på tal från Tyskland om hennes syn på tyska spelare.
FOTBOLL

KIEL

Josefine Öqvist har utsetts till Sveriges sexigaste kvinna - och attackerar tyska fotbollstjejer för att de är maskulina.

Nu får hon svar på tal.

- Kom och titta på oss så får ni se vilka vackra tjejer som spelar i vårt lag, säger Heike Ullrich.

Hon är ansvarig för damfotboll på det tyska fotbollförbundet och befinner sig just nu i skånska Kävlinge tillsammans med det tyska U21-landslaget.

När hon konfronteras med Josefine Öqvists uttalande om att tyska fotbollstjejer har manliga drag blir hon tyst en stund.

Sedan säger hon:

- Jag vill bjuda in alla, även Josefine, att se vår match mot Sverige i kväll. Kom och titta på oss får ni se vilka vackra tjejer som spelar vi vårt lag.

- Egentligen vill jag inte kommentera saken. Det finns ingen anledning att göra det. Vi och våra tjejer vill visa vår styrka på fotbollsplanen, inte i sådana forum som herrtidningar.

Tackade nej till Playboy

De lättklädda bilderna på den unga landslagsspelaren Josefine Öqvist publiceras i en känd svensk herrtidning, som också utsett henne till Sveriges sexigaste kvinna.

I gårdagens Sportbladet sade hon bland annat:

- Att bara för att man är fotbollstjej behöver man inte ha stora lår och vara maskulin. Man kan vara tjejig också.

Menar du att damfotbollsspelare generellt är maskulina?

- Nej, inte i Sverige. Men kollar du på Tyskland kanske man ser lite mer manliga drag (skratt).

Svenskorna förlorade mot Tyskland i VM-finalen i höstas efter golden-goal. Det avgörande målet, i den 98:e minuten, gjordes av Frankfurts Nia Künzer. Hon fick ett erbjudande om att vika ut sig i tyska Playboy efter VM-guldet.

Men tackade nej.

- Hon var inte intresserad av det. Hon tyckte inte att det var rätt forum, säger Heike Ullrich.

- I Tyskland är det inte speciellt vanligt att fotbollstjejer viker ut sig. Vi som förbund har inget att säga till om, efter som vi inte äger rättigheterna till spelarna. Men vi tycker att hennes beslut var riktigt.

Anna Carlsson