Hårresande, Dif

Arsenals damer spelade ut svenska storlaget

FOTBOLL

Djurgården/Älvsjö tränar som mest två gånger om dagen.

Arsenal tränar två gånger i veckan.

Ändå var det Arsenal som dominerade i semifinalen i går.

– Jag är besviken och förbannad, säger Victoria Svensson.

Foto: ANDREAS BARDELL
mål - men luggade Djurgården/Älvsjö klarade oavgjort mot Arsenal som tränar en bråkdel så mycket som svenskorna. Elin Ekblom, bakom håret, fixade målet som räddade dem från förlust.

Det svenska storlaget Djurgården/Älvsjö var favorittippat mot Arsenal inför den första semifinalen i Uefa Women’s cup i går. Men bara 1–1 hemma gör att svenskorna nu får det svårt i returmötet borta.

– Jag är väldigt missnöjd, det är klart att vi ville vinna hemma. Vi har spelat så bra i träningsmatcherna och så blev det så dåligt nu, säger Victoria Svensson.

Spelet var borta

Landslagsstjärnan var kritisk både mot sitt eget och hela lagets spel. De regerande svenska mästarna tävlade i att slå felpass, tempot var lågt och finliret var lika frånvarande som Råsundas gräs.

– De tränar två gånger i veckan, vi tränar två gånger om dagen vissa dagar. Men det syntes inte, konstaterar Vickan.

Arsenals tränare Victor Akers bekräftar att damerna i den mäktiga storklubben lever i en annan värld än herrlaget.

– Vi tränar två gånger i veckan och sen är det match på helgen, det är vad vi har resurser till. Den här helgen är det ingen match så då blir det en träning till, säger Akers.

Hans lag tog ledningen redan efter dryga tjugo minuter genom en lobb från Julie Fleeting. På slutet var Arsenals spelare märkbart trötta men de klarade att hålla igen, hemmalaget fick bara in Elin Ekbloms långskott.

– Jag är självklart nöjd med 1–1, vi har ett mycket bra utgångsläge inför returen, säger Akers.

Hade du väntat dig mer av Djurgården/Älvsjö?

– Ja, kanske, men vi lyckades ta bort dem bra.

Dif-tränaren Mikael Söderman var besviken.

– Vi kommer inte upp i vår vanliga nivå. Vi fick inte till vårt spel. Det blir svårt borta nu men spelar vi som vi kan ska vi slå dem, säger han.

Tuff retur väntar

Victoria Svensson efterlyser en helt annan inställning till returen för att inte drömmen om Women’s cup-guld ska gå förlorad.

– Det var som att vi var lite rädda i dag och inte beredda på att det var allvar. Nu blir det riktigt tufft men om vi höjer oss ett snäpp till vår vanliga nivå tar vi det.

Jennifer Wegerup