Umeås löfte sprack redan i första matchen

”Vi blev bekväma”

1 av 2 | Foto: PRESSENS BILD
Hanna Ljungberg gav Umeå ledningen i 14:e minuten. Men den ledningen lyckades laget inte hålla matchen ut. Två viktiga poäng försvann för favoriterna.
FOTBOLL

MALMÖ

Mästarfotboll i 20 minuter – och sen i stort sett ingenting som var bra alls.

Allsvenska favoriten Umeå tappade två måls ledning och två viktiga poäng mot MFF.

– Tror inte att vi förlorade allsvenskan på två tappade poäng härnere, säger Malin Moström.

För bara några år sen handlade allsvenskan bara om Umeå och MFF. Inbördes möten avgjorde vem som skulle vinna guld. Inget av lagen förlorade mer än ett ytterst fåtal poäng mot andra lag i serien.

Topplagen hotade

I år räknar ingen med att MFF ska blanda sig i guldstriden. Då borde ju två missade poäng vara snudd på katastrof för Umeå.

– Det känns som att fler lag kommer att ta poäng av topplagen i år. Och Malmö har fortfarande en väldigt bra startelva, säger Malin Moström.

Det såg man inte mycket av inledningsvis då Umeå tryckte på i ett och välförtjänt tog ledningen med 2-0. Två mål där MFFs landslagsmålvakt Caroline inte imponerade.

Sen dog Umeås offensiv.

– Snöpligt att leda med 2-0 och inte kunna knyta åt säcken. Vi blev bekväma. Slarvade. Andra halvlek såg vårt spel stirrigt ut, säger Umeås tränare André Jeglertz.

Ett sällsynt mål

I stället kom MFF in i matchen tack vare ett underbart snyggt mål av Emma Stålhammar på volley ribba in i trakten av bortre krysset .

Denise Reddy smög upp på en frispark och placerade in ett av sina sällsynta mål till slutresultatet 2-2.

– Sist jag satt här var det för att jag gjort ett självmål, sa MFF-backen Denise Reddy från podiet på presskonferensen efter matchen.

På sina 262 matcher för MFF var detta andra gången hon var med om att vända 0-2 till poäng. Första gången var i fjol när det blev 3-2 mot Linköping.

"Aldrig hotade"

– Vi bjuder på sista målet med ett misstag som inte får ske. Vi ville spela för att vinna och det kändes som att vi hade mer boll på deras planhalva. Det kändes faktiskt aldrig som vi var hotade, säger Malin Moström.

Ändå kan man säga att Malmö var närmast seger med ett hårt ribbskott av Nilla Fischer.

– Vi hade inte en chans mot Umeå i 20 minuter men sen fungerade vår taktik att låta dem ha bollen perfekt. Jag är oerhört nöjd med poängen, säger MFFs tränare Anders Johansson.

FEM ÅR MED DE TRE STORA

Stefan Alfelt